2024-05-24 983 浏览
行过鲗鱼涌,原来呢一间随心华人海南鸡系喺另外一条街搬过嚟,啱啱新开张冇几耐,店舖位置以卡位为主坐得都几舒服。无骨海南鸡饭 ($75)海南鸡都好滑,配上三色酱汁,都几乎冇乜嘢可以挑剔。另外,要赞油饭香口,但系望落唔油腻!平时我好怕出面见到油饭太多油,但呢个啱啱好。海鲜喇沙 ($85)海鲜Laksa汤底比较重椰香味,唔会太辣! 净系睇个汤底颜色就知道,味道都好香浓,海鲜都一点唔马虎! 配料有大虾、帆立贝、鱼片、蛋等,豆卜仲好大件!能够完全吸收晒汤嘅精华。听店员讲,二人餐都几好食又抵食,套餐包括主食、饮品和两款餐厅著名的小食,不过因为今次想试墨鱼饼,所以无点到!我觉得跟餐𩠌嘅小食都好正!不得不提,手打墨鱼饼 ($68)真系要叫!见好够人都有食,金黄色一睇就知正!炸香咗之后香脆非常,入边仲食到淡淡的墨鱼粒,弹牙可口,配上泰式酸甜酱,尤其开胃。呢一个热气之物真系够邪恶!好好食!另外点了一个东南亚小食乌达 ($48),就咁睇好似唔知食乜,原来是辣鱼肉。味道有点似泰式鱼饼,不过质感比较腍身。几特别,都值得一试!总括而言,呢一间小店实在有惊喜,喺附近返工嘅朋友可以一到访。

无骨海南鸡饭 ($75)
平时我好怕出面见到油饭太多油,但呢个啱啱好。

海鲜喇沙 ($85)

• 无骨海南鸡饭
  • 手打墨鱼饼