2019-03-09 1155 浏览
鲟 找美食👨🏻‍🍳前几日附近食完韩式料理,都经过 鲟 ,都觉得呢个餐厅听特别。通常都系叫乜乜料理架嘛,单字既餐厅,应该有QK,有d特别🤔🤔!「鲟」有边读边,读音「寻」。野食选择好多,普通至牛油鸡翼,特别至鱼子酱都有。都比较饿,就点了肉眼牛扒,黑豚猪鞍,蟹膏带子同埋黑松露薯条。美国特级肉眼牛扒配日式烧汁呢块牛扒都好大,Order嘅时候侍应冇问要几成熟,就睇下厨师手势。块牛扒煎得啱啱好,唔会生到流血汁,都唔会熟到好硬。我觉得点吾点烧汁,就咁食牛扒个牛味都好出,啱晒我呢啲牛肉兽!伴碟嘅沙律菜系配左黑醋嘅,酸酸地,好清新。薯条都唔错,系放耐左冇咁脆口,如果多少少就好🤣😋加拿大黑豚猪鞍配蜜糖芥末酱呢个都好好食,个猪皮烧得好脆!但系啲猪肉唔会好鞋口,都系嫩滑既,仲有小小肉汁。猪皮边既脂肪有丰富嘅胶原蛋白,梗系唔可以错过要食埋佢啦!佢呢个蜜糖芥末酱赞👍🏻,本身个猪鞍偏咸少少,但系点左呢个酱,就啱啱好!蟹膏带子我觉得呢个最好食,带子真心新鲜,蟹膏都e次棒!蟹膏本身闻落去好香,食落去我觉得比海胆更好食!两个味道鲜上加鲜,10分推介一定要食!黑松露薯条薯条炸到好脆口,系原个薯仔唔系薯粉!个黑松露酱都唔简单

鲟 找美食👨🏻‍🍳

「鲟」有边读边,读音「寻」。

野食选择好多,普通至牛油鸡翼,特别至鱼子酱都有。

美国特级肉眼牛扒配日式烧汁

伴碟嘅沙律菜系配左黑醋嘅,酸酸地,好清新。
薯条都唔错,系放耐左冇咁脆口,如果多少少就好🤣😋

伴碟沙律菜加黑醋

蟹膏带子

我觉得呢个最好食,带子真心新鲜,蟹膏都e次棒!
蟹膏本身闻落去好香,食落去我觉得比海胆更好食!
两个味道鲜上加鲜,10分推介一定要食!

黑松露薯条

薯条炸到好脆口,系原个薯仔唔系薯粉!
个黑松露酱都唔简单,入边嘅黑松露都多,所以薯条点左黑松露酱,有黑松露嘅香味又有薯条嘅香口脆味,比起m就既特式酱好食好多啰!

餐厅都几细心,入边有提供移动电源租借站,食耐左都唔惊电话冇电。

移动电源租借站

可以返兜!下次同朋友吹水食二人餐,都系$208。
有小食又有啤酒仲有唔错嘅环境添!

2019-03-02
伴碟沙律菜加黑醋