宽敞舒适o既西餐厅,里面有唔少绿叶、野鹿同鸟笼o既主题装饰。我地好好彩坐到近门口o个边o个两张「鸟笼座」,我谂应该日o抖时份多d 日光影相会靓d,不过而家咁样自成一角,私隐度高,方便我地倾下密计,都系个唔错o既bonus!晚餐先有一客是日餐汤,饮落味道似蕃茄薯仔汤,口感浓厚。朋友同我都系牛油果控,所以三选一o既appetizers 完全唔使谂,即时决定拣虾肉牛油果芒果他他(加$25 未加一)。佢卖相有如法式料理一样精致,d 材料全部都切到细细粒,再砌番埋一齐。都好耐无食过鹅肝,一于点呢个慢煮纽西兰牛柳伴香煎砵酒鹅肝($308)。旧牛肉足秤厚身,因为慢煮,你会见到佢熟成得好均匀,同埋肉质本身系靓,无乜筋,果然高质~ 鹅肝更加超正,仍带轻微酒香,佢外层煎得薄脆同埋有少少甜,而里面则入口即溶,肥美充满油香,无得输!跟呢个main course 附上o既仲有份紫薯薯蓉。我地星期二o黎食,见佢星期一至三每日都有唔同优惠,今日o既优惠系pizza 类半价,所以我地都净系叫o左一个餐only,再加个pizza!鳗鱼pizza 比较少见,所以写o左和风鳗鱼牛油果薄饼(未折前$158)。非常之crisp
食物

是日餐汤
虾肉牛油果芒果他他 (跟餐加$25)
虾肉牛油果芒果他他

慢煮纽西兰牛柳伴香煎砵酒鹅肝 ($308)
慢煮纽西兰牛柳伴香煎砵酒鹅肝

我地星期二o黎食,见佢星期一至三每日都有唔同优惠,今日o既优惠系pizza 类半价,所以我地都净系叫o左一个餐only,再加个pizza!鳗鱼pizza 比较少见,所以写o左和风鳗鱼牛油果薄饼(未折前$158)。非常之crispy,材料又丰富,仲加o左蛋黄、青瓜,上面洒上飘下飘下o既木鱼碎同紫菜,再由鳗鱼o个只独特酱汁带出惹味口感,令人一试难忘……
和风鳗鱼牛油果薄饼 (未折前$158)
和风鳗鱼牛油果薄饼

晚餐已有一杯drink,朋友补钱升级要o左杯mocha (补$20),我则另外叫o左杯荔枝菠萝蓝蝶花梳打($48)。佢有住渐变o既颜色,附以一粒荔枝衬托,又靓又好饮。
mocha (跟餐补$20)
荔枝菠萝蓝蝶花梳打 ($48)
食物
虾肉牛油果芒果他他 (跟餐加$25)
慢煮纽西兰牛柳伴香煎砵酒鹅肝 ($308)
和风鳗鱼牛油果薄饼
mocha (跟餐补$20)
荔枝菠萝蓝蝶花梳打 ($48)