2020-12-01 526 浏览
今日收工朋友去食米线,由于朋友系米线爱好者,所以喺附近揾一间比较有名嘅。咁一直都好想试吓呢间米线,尤其佢有三间分店感觉有质量嘅保证。去到餐厅格局也不错,有唔少卡位,环境尚算干净。点餐冇几耐下,5分钟左右就有嘢食,可能撞正系6:00啱啱收工嘅时间,餐厅入面客人唔系好多。点餐时候冇留意嘢饮系跟餐先平,我同朋友净叫米线加𩠌就冇呢个优惠咁一杯嘢饮差不多要$12冻饮再加一蚊,下次会睇清楚先点餐。食落其实系一碗麻辣米线,麻占九成,食唔出酸嘅味道。咁我系一个酸辣嘅爱好者就对麻辣就不太好,食到利都痺埋,所以如果唔系食得太辣嘅朋友就要再考虑一下。𩠌方面。猪扒分量有三块几多,而且味道不错。咁我朋友食清汤,佢嗌了云吞同萝卜都好入味。