2020-01-08
呢日同事懒唔想出街,所以lunch要我买埋外卖返嚟喂食😒。由于外卖自取app有优惠,所以喺app到落单再去拎。餐厅位置喺元州街,隔离几间舖都唔系食肆,所以唔多起眼。一去到外卖就已经ready,但个收银阿叔礼貌唔多好。麻酱鸡丝粉皮($34),凉拌小吃嚟讲份量算非常多!🐔鸡丝多到一个点,非常慷慨,真系每一啖都食到。麻酱亦都唔算腻,唔系太杰𠮶种,捞埋凉皮食好正。啲粉皮好得意,一卷卷的,唔系平日河粉状咁摊平。西洋菜鲜肉水饺($36),食饺子有得拣,我一定拣西洋菜💚。如果要净饺子,就有10只,饺子面,就有5只;叫煎饺就加多$3。我哋要咗净饺子10只🥟(无汤的),本身惊放耐咗啲皮会痴埋一齐,好彩无。饺子皮滑、厚度适中,无爆馅,西洋菜味浓郁,点埋醋食,真系唔错👍。总括嚟讲,因为食过今次外卖,我认为系可以嚟堂食下,虽然环境望落一般,但都正常,好似唔系太差。今次食呢两样食物都好食,特别系麻酱鸡丝粉皮,真心推介,如果喺夏天食,更加不得了😋!饺子馆定价非常相宜,平均都系$3x,绝对系抵食之选。