2024-05-12
话说GG部电话旧电成日都好快冇电,琴日就去左深水埗鸭寮街订左旧电,今日去放低部电话都要等佢整成4几个字㗎,等佢整紧嘅时候,闷闷地喺条街度嚟行行去,行行下见到一间写住车仔面嘅铺头系门口贴左d 明星相、邪恶爆酱阿华田西多士、又爆酱草莓西多士,又好正嘅咖哩同葱油饭嘅相就畀佢吸引咗,入去坐低睇下佢究竟系系咪一间以车仔面挂名而被耽误左嘅甜品铺定魔术店先,要乜有乜。岩岩好赶得切下午茶嘅尾巴,所以一个人就食左2个餐,有2杯餐饮,唔好睇少我,三两下就K.O. 晒la😏😏😏📌沙嗲汁鸡扒薯粉$38配冻啡少冰+$3薯粉质地岩岩好,唔会太硬同太淋,连埋沙嗲汁汤底好滋味,仲有一大块鸡扒,真系估唔到下午茶竟然甘大方,煎香腌好嘅鸡扒,肉质好嫩滑,一啖肉一啖面,够晒招积。冻啡唔会太甜有咖啡香,够晒醒神☀️📌爆酱草莓西多士$40配冻柠茶少冰+$3一放上枱就见到充满少女心嘅迷人粉红色,中间仲夜晚若隐若现🩷,一刀切落中间即时爆满满嘅奶酱,好治疗🤗🤗🤗除咗外面有士多啤梨粉之,中间都酿咗士多啤梨酱,幸福感满泻。边笃住实实在在嘅🍋🍵,边切呢个粉嫩嘅西多士就晒chill🥰GG 最钟意小店,满满嘅人情味,仲有洗手间、酒精搓手液等提供,
📌沙嗲汁鸡扒薯粉$38配冻啡少冰+$3
📌爆酱草莓西多士$40配冻柠茶少冰+$3
GG 最钟意小店,满满嘅人情味,仲有洗手间、酒精搓手液等提供,超惊喜👍🏻。完全称得上麻雀🦅虽小,五脏俱全。食完就啱啱好够钟拎返我部机lu✌🏻
📍聚来车仔面
深水埗基隆街172号地舖