2013-11-05
大前日(2-11-2013 Sat)晚同男友食完仅仅饱o既安安烧后,觉得要再食啲o野,我o地行完信和后,男友都占都提议食雪糕,雪糕?唔…呢间啦,7月o黎免费试食o左,(o个个食评: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2308063&tc=tc)今次帮趁返佢啦.点知男友话9月佢带过女友人W o黎食.啊.我o地今次o黎到都几full,只可以坐吧位,由于我o地都唔想食得太heavy,男友就提议食杯庄o既, 咁我o地就要同样$42.00o既黑白芝麻同苹果金宝,男友去买时,话冇苹果 ,咁佢就要同样$42.00o既草莓杂莓.同样,买完后,拎住个No.返埋位等,我o地系咁等系咁等,由见到迟过我o地order o既客人已经有o野食,由多人等到冇人,都未见我o地o既.终于见到喇,足足13分钟,我同男友都调个位先,我o地唔明,点解咁简单o既o野都要等13分钟?原因系佢o地先做炒雪糕o个啲. 呢杯o野o既卖相同menu一样冇问题,我o既黑白芝麻有啲骑呢,o系黑芝麻雪糕上落o左白芝麻,咁样o既口感我唔多钟意啰.黑
同样,买完后,拎住个No.返埋位等,我o地系咁等系咁等,由见到迟过我o地order o既客人已经有o野食,由多人等到冇人,都未见我o地o既.终于见到喇,足足13分钟,我同男友都调个位先,我o地唔明,点解咁简单o既o野都要等13分钟?原因系佢o地先做炒雪糕o个啲. 呢杯o野o既卖相同menu一样冇问题,我o既黑白芝麻有啲骑呢,o系黑芝麻雪糕上落o左白芝麻,咁样o既口感我唔多钟意啰.黑芝麻雪糕味道冇乜问题,蝴蝶酥唔甜,朱古力威化条仍脆同好味,食到中间,食到一pat pat黑芝麻o既o野,口感好核突同芝麻味淡淡,原来呢个系黑芝麻海绵蛋糕,超难食.最后系食最底层o既粟米片,只可以靠暖暖o既忌廉捞o黎食,同样系难顶.
男友o既草莓杂莓呢,顶甘草莓味马卡龙冻但唔脆,士多啤梨雪糕冇问题啦,而粒士多啤梨竟然唔酸而系甜.之后o个啲都一样啦,所以冇试.但佢比我好啲啲o既系,有啲啲果浆捞粟米片食.
其他:
7月o既o既时候话三文鱼未到,今次就冇苹果,睇o黎呢间要注意存货.
抵食分系1.5分