2017-01-09
相比起港式素食,我较爱西式既vegetarian/vegan food,因为我追求食菜既健康,多于食仿肉类既食品,口感、味道等一啲都唔似,何解要食假既肉而唔直接食天然又美味既蔬果呢?今日用餐体验俾我感觉麻麻,食物同卫生都一般。一坐低就见到张枱抹到好湿,店员用条好湿既布抹完无用番干布清洁。店员将前菜放落用黎洗碗既碗度,上到桌先拎番碟前菜出黎,咁唔卫生我接受唔到二人自选套餐 $238生煎菜肉饺子馅料菜肉都几好味,但饺子皮有啲硬。竹笙榆耳蛋白翅碗翅好足料,但无咩味道,需要自行加豉油调味。榆耳食落酸酸地,一般,入面仲有蛋白同素翅。金沙茄子大虾二人餐黎讲份量都几大碟,外层咸蛋黄香口又带点咸香,虾系似苟蒻既口感。杂锦火鸭粒炒饭饭炒得粒粒干爽,还不错。以下系单点食品原只木瓜蟹籽沙律 $14.8木瓜好甜,青瓜够新鲜,咬落爽口清新。香酥芋蓉石板鸭 $78虽然芋蓉系炸既但唔会吸晒啲油,又唔会太硬,几好食。咖哩羊腩杂菜农夫包 $98咖哩唔系几够辣,个包就干左啲,仿羊肉都有骚骚地既味。麦米粥 (附送糖水)糖水比较稀,麦米一粒粒烟烟韧韧好好咬口。
今日用餐体验俾我感觉麻麻,食物同卫生都一般。
一坐低就见到张枱抹到好湿,店员用条好湿既布抹完无用番干布清洁。 店员将前菜放落用黎洗碗既碗度,上到桌先拎番碟前菜出黎,咁唔卫生我接受唔到 二人自选套餐 $238
生煎菜肉饺子
馅料菜肉都几好味,但饺子皮有啲硬。
饭炒得粒粒干爽,还不错。
原只木瓜蟹籽沙律 $14.8
木瓜好甜,青瓜够新鲜,咬落爽口清新。
虽然芋蓉系炸既但唔会吸晒啲油,又唔会太硬,几好食。
咖哩唔系几够辣,个包就干左啲,仿羊肉都有骚骚地既味。
糖水比较稀,麦米一粒粒烟烟韧韧好好咬口。