2021-06-05
◭ 前菜沙律 $20 一坐底,店员便会送上小食前菜沙律,入面有切成微细西兰花粒,蟹柳丝等等,沙律酱味道美味👍🏻估唔到一碟前菜已带来小小惊喜◭ 薯仔沙律 $68薯仔沙律磨成薯蓉般,口感非常软绵,薯蓉夹杂烟肉碎,完全没有薯仔粒😋👍🏻◭ 鱿鱼串烧 $48卖相唔算好吸引嘅鱿鱼串烧,望落仲好似好干,但食落一啲都唔干,鱿鱼烟烟韧韧,更带阵阵鲜味,好味道😋◭ 猪颈肉酱汁串烧 $30呢款串烧推介必食,好多汁既猪颈肉串烧,酱汁带微甜,猪颈肉熟透度刚好,好惹味🤤🤤◭ 鸡肾银皮串烧 $38银皮是鸡肾的表皮,口感同食鸡肾差唔多,有咬口,加上竹家特调串烧酱汁,非常夹👍🏻◭ 鸡软骨串 $30鸡软骨是系每次食串烧必点的,烧得好香脆,可选「梅」或「盐」味,我哋拣了盐味,味道调得刚好☺️◭ 明太子玉子烧 $128玉子烧蛋香味浓,蛋皮好滑身,中间装满明太子,玉子真的做的不错👍🏻起初我哋系点餐时,见每款串烧价钱都偏贵💀但试咗之后,每款食材同味道非常高质👍🏻绝对值得试😋😋😋回头指数非常过😍我哋打算迟下再嚟试埋其他串烧不过要提提大家竹家店内环境相对较挤拥,坐得未必好舒服,如果要求环境好舒适,就未必适合了
◭ 薯仔沙律 $68
◭ 鱿鱼串烧 $48