2024-08-06
就快生日 朋友话请我食饭😋叫我揾间好野☺️我就揾左呢间系黄竹坑的山洞食堂座位仲系卡位形式,有私人空间🤫可以同好耐无见既朋友慢慢倾一坐低就先上前菜,有5小碟前菜😋烧肉就叫咗以下几款,顺带一提,店员会主动帮手烧肉,好抵赞!✨最上等牛肋骨肋骨肌理细腻,肥肉与瘦肉比例恰到好处,肉质柔软但有嚼劲,不过于肥腻又不会干硬✨和牛肋眼上盖油花劲靓,和牛肋眼上盖系肋眼上方的稀有部位,口感软嫩,味道浓厚非常甘甜,烧至 5 - 7 分熟,把油脂烧透的香味好正✨庆州黑毛猪五花肉庆州黑毛猪的肉质纤维细腻入口即化,带有弹牙的口感。一边烧一边散发出的猪油香,㶶边🤤就系最好食✨韩牛牛肉石锅饭高质的韩牛口感鲜嫩,而特制的石锅可均匀加热并保持食物热度,米饭略带黏性,非常适合与韩牛肉和配料一起食。除了牛肉还有韩式泡菜、蛋、蔬菜等,增加了的口感✨海鲜豆腐汤入面有虾,青口、蚬等个汤鲜甜得来带少少辣,几惹味仲配左个紫菜饭,够晒饱呀
叫我揾间好野☺️
我就揾左呢间系黄竹坑的山洞食堂
座位仲系卡位形式,有私人空间🤫
可以同好耐无见既朋友慢慢倾
一坐低就先上前菜,有5小碟前菜😋
烧肉就叫咗以下几款,顺带一提,店员会主动帮手烧肉,好抵赞!
✨和牛肋眼上盖
✨庆州黑毛猪五花肉
入面有虾,青口、蚬等
个汤鲜甜得来带少少辣,几惹味
仲配左个紫菜饭,够晒饱呀