2019-06-03 349 浏览
今日天气非常炎热,适逢路过坚尼地城既小小地下商场Smithfield Walk, 见到间新开张既珍珠奶茶小店,就来试一下吧~~睇完个饮品menu, 就叫左一杯招牌冻饮- 「黑糖珍珠乌龙奶茶」,要正常糖,正常冰,价值hk$26。比完钱,大概等左5分钟就可以取走。由于太口喝了,我大啖大啖甘饮,入口黑糖味不错,黑糖味都算特出,比传统既台式珍珠奶茶既味浓一点点,奶茶既奶味香滑,同乌龙茶嘅淡淡清香味配合得非常之好,整体来讲,无论甜度,浓度,冷度都调教得非常恰当。之于珍珠,入口尚算弹牙,不过个人觉得珍珠个size可以再大粒少少,会更加有咬口,而且珍珠同奶茶既份量都可以再多少少,因为饮完一杯好似觉得唔系好够喉甘呢!!~以hk$26呢个价钱来讲,如果杯珍珠奶茶可以再大杯少少就完美啦!!~

黑糖珍珠乌龙奶茶
外卖自取