2024-05-27
✒懒人先睇总结.❀食物:野食几有镬气!黑皮的黑松露玻璃烧鹅第一次见,膏蟹超足料~❀服务:正常❀环境:好多人,酒楼feel🤙 不过坐卡位都舒服❀价钱:2人埋单 $1,407 (食唔哂🤣 打包够食多两餐😂).✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐.食镬气小炒的好地方,平日夜晚都系爆哂就知佢咩料🤣 餐厅有楼上雅座,门口透明玻璃窗位见到师傅即烧乳猪!份量都几大,建议多人share可以试多几款菜式。宜家仲有粽可以买添!.🎈糯米炒膏蟹 ($568)呢个系原只蟹煲上的,相当有诚意。一打开盖仲系热辣辣冒哂烟!膏蟹真系超多膏,拌入炒糯米饭一齐食好香~ 而且仲有饭焦🤤.🎈黑松露玻璃烧鹅 1/4只 ($238)第一次见黑松露味的烧鹅,但整体味道上出奇地夹。配搭的甜酸酱同样加入了黑松露,,另外亦有配搭烧鹅酱油。鹅皮香脆,肉质有油香。少人的话仲可以点1/4只,另外有半只同全体选择。.🎈即烧乳猪 1/4只 ($258)餐厅门口已经见到乳猪是师傅即烧的,所以乳猪皮一咬开就系碴一声。这家的做法是皮肉分开的,保留了皮下一点点的油脂。同上,可以选择1/4只、半只或全体。.🎈啫啫芥兰煲 ($118)食咁多款
✒懒人先睇总结
❀服务:正常
❀环境:好多人,酒楼feel🤙 不过坐卡位都舒服
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
🎈糯米炒膏蟹 ($568)
🎈黑松露玻璃烧鹅 1/4只 ($238)
🎈即烧乳猪 1/4只 ($258)
🎈啫啫芥兰煲 ($118)
食咁多款肉所以决定点一款蔬菜,煲类向来是我的首选,因为一定够镬气!芥兰煲加入了不少虾干一齐炒香,非常够惹味。即使我地食到好饱要打包,呢道菜系清盘的😎
🎈甜品
甜品非常有诚意,每人一件桂花糕及一杯奶冻。
🎈朝日ASAHI ($42)
🎈前菜 ($25) - 琥珀核桃
🎈茶 ($15/位)
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒其他小资讯