2012-03-06 331 浏览
返工日子落黎lunch约左两个朋友一个朋友要迟到我便同另一个朋友各叫一碗汤饮左先我朋友仲同时叫左个蛋鹌列同埋一杯shangria我唔系好肚饿, 谂住饮埋碗汤再算汤来到, 但台面上只有刀叉, 没有汤匙找不到人serve, 结果要去吧台问佢拎 我叫既系"oscar"海鲜汤系一个蕃茄浓汤底, 撒上榄油但只有好少海鲜 两三粒蚬同鱼粒, 亦喝不出什么海鲜味朋友的shangria评语是很淡, 看来是用错了红酒, 而且生果看上去好像也不太久等埋第二个朋友来到 便打算再叫野食 便开始激气了 先很三两个菲籍服务员走过但叫他们他们都只是"one moment"差不多等了十分钟才找到一个女仔肯理下我地 叫了两杯squash, 朋友要了一份40g火腿, 而我则随便点了一客tapas (应该是炸鱼球之类, 真的随便的在餐牌上一点)女侍应还体贴地覆了单结果是等了二十分钟, 才有一位厨师在厨房出黎 话会切火腿俾我地我同时话仲有份tapas, 佢话整紧再等了一会, 火腿来了, 相当香, 够味, 唔腥但系我份tapas呢等等等, 结果十分钟送来的是帐单是之前替我们落单的女侍应, 佢话: 我记得, 两杯squash一客火
返工日子落黎lunch
约左两个朋友
一个朋友要迟到
我便同另一个朋友各叫一碗汤饮左先
我朋友仲同时叫左个蛋鹌列同埋一杯shangria
我唔系好肚饿, 谂住饮埋碗汤再算

汤来到, 但台面上只有刀叉, 没有汤匙
找不到人serve, 结果要去吧台问佢拎

我叫既系"oscar"海鲜汤
系一个蕃茄浓汤底, 撒上榄油
但只有好少海鲜 两三粒蚬同鱼粒, 亦喝不出什么海鲜味

等埋第二个朋友来到 便打算再叫野食 便开始激气了
先很三两个菲籍服务员走过
但叫他们他们都只是"one moment"
差不多等了十分钟才找到一个女仔肯理下我地

叫了两杯squash, 朋友要了一份40g火腿,
侍应还体贴地覆了单

我同时话仲有份tapas, 佢话整紧

再等了一会, 火腿来了, 相当香, 够味, 唔腥
但系我份tapas呢
等等等, 结果十分钟送来的是帐单
是之前替我们落单的女侍应,
佢话: 我记得, 两杯squash一客火腿嘛

原来佢根本漏左单

已经差不多够钟要返office, 唯有行过去买面包

2012-03-06