2024-08-26 134 浏览
晚餐我哋就同一班朋友黎到咗呢间「茶记研究所」一齐开怀大食。呢间餐厅就位于油塘,系正大本型上面,地铁站位置都系好方便既,每款食材都是精心挑选,服务亲切贴心,坐位都系算好宽敞下,坐耐左又唔会比人黑口黑面赶走,令我对间餐厅既第一印象几好!💠 冻柠檬蜜糖咖啡 💠 呢杯饮品真系我既最爱,味道清新提神,果一股咖啡同柠檬同蜜糖交织出嘅甘香真系无法抗拒!其实成日都好想试饮咖啡,但系一直都觉得咖啡好苦,今次呢个加左蜜糖同埋柠檬,令到咖啡既苦味冇左,净系留低左d甘香味,几好几好~~~~💠 美国安格斯肉眼铁板餐$118(配餐汤餐包)黑椒汁 💠 话说呢款肉眼铁板餐,品质几好!呢到既黑椒汁系香到不得了,一食就知唔系零售货,系自家制既黑椒汁黎嫁,因为系特别香既!!块ribeye系好tender,软软既口感实在系好深得我心嫁,如果钟意食牛既朋友仔可以要试,同埋佢$118全包算系抵食,oh my goddd!!!成餐dinner,我同朋友食得都满足,每道菜色都充满惊喜,大家都好诧异呢家茶餐厅既食物同饮品点解可以美味咁到!不论是肉眼牛排定系咖啡,都系好食过average既;每一道菜都能让人回味无穷,味道丰富细腻。🙏🙏