2019-06-07 45 浏览
朋友加人工请食饭,介绍嚟依间食喺尖沙咀韩国街个边嘅楼上餐厅一开䢂门就系餐厅嚟💁🏻‍♀️见到其实佢午餐同tea唔系贵,有兴趣下次试lunch~😏我地拣左set dinner~包括一个前菜🥗、餐汤、主菜🥩同饮品🍹叫完嘢食无耐就有野食啦👏🏻⭐️面包盘🍞,有三款面包,牛角包🥐橄榄条同埋提子法包🥖我个人钟意食橄榄条,因为佢配埋个汤同埋个主菜一齐食十分夹!橄榄味很重,唔会好似出边啲法包条咁好硬。其他两款面包都OK👍🏻⭐️粟米忌廉汤,粟米味好浓下,饮得出系用新鲜粟米🌽搅拌而成嘅~无防腐剂够晒健康!⭐️热情果芒果橙红茶🥭🍊系twinings 茶包~无糖的配主菜个忌廉云吞一齐饮可以解腻👍🏼👍🏼👍🏼⭐️红鲷鱼田园沙律配青柠蜜糖油醋汁(前菜)觉得酸酸甜甜好开胃🤤青柠味🍋都偏重但系唔会过酸~个鲷鱼系连埋鱼皮煎嘅,个皮十分弹牙👍🏻⭐️牛肝菌松露意大利云吞配芝士忌廉汁$238(比个汁浸晒影得唔太好)介绍返云吞有八粒 🥟虽然得八粒 但系其实个份量已经好够!因为忌廉汁会好易饱,所以唔使担心会食唔饱。个馅会有少少偏咸所以跟汁一齐食就岩岩好~另外单点多左个主菜⭐️六安士纽西兰西冷牛扒$148叫咗七成熟而佢嚟到都系啱啱好七成熟~所以我觉
朋友加人工请食饭,介绍嚟依间食
喺尖沙咀韩国街个边嘅楼上餐厅

一开䢂门就系餐厅嚟💁🏻‍♀️
见到其实佢午餐同tea唔系贵,有兴趣下次试lunch~😏

叫完嘢食无耐就有野食啦👏🏻

⭐️热情果芒果橙红茶🥭🍊
系twinings 茶包~无糖的
配主菜个忌廉云吞一齐饮可以解腻👍🏼👍🏼👍🏼

⭐️红鲷鱼田园沙律配青柠蜜糖油醋汁(前菜)
觉得酸酸甜甜好开胃🤤
青柠味🍋都偏重但系唔会过酸~
个鲷鱼系连埋鱼皮煎嘅,个皮十分弹牙👍🏻

⭐️牛肝菌松露意大利云吞配芝士忌廉汁$238
(比个汁浸晒影得唔太好)
介绍返云吞有八粒 🥟

虽然得八粒 但系其实个份量已经好够!
因为忌廉汁会好易饱,所以唔使担心会食唔饱。
个馅会有少少偏咸所以跟汁一齐食就岩岩好~

另外单点多左个主菜

⭐️六安士纽西兰西冷牛扒$148
叫咗七成熟而佢嚟到都系啱啱好七成熟~
所以我觉得呢样一定要赞。
个牛扒唔会好鞋岩岩好🤤🤤
不得不提佢嘅配菜,蒜蓉同埋牛油菇🍄
本身牛个gravy 唔会太浓,所以配搭埋一齐食会有另一种味道👍🏻几特别

我哋一行二人叫咗一个晚市套餐
同单叫既西冷🥩加埋都系$500左右
所有既餐点都好好食,物超所值!👍🏼👍🏼
  • 栗子忌廉汤