2022-07-13
佐敦好味日式铁板烧继上次食完铁板烧之后,有朋友介绍我食呢间,话就嚟装修,喺装修前快啲食下,如果唔系唔知等到几时先有得食,除咗可以欣赏师傅职场制作嘅煮食画面之外,仲可以食到高级美味新鲜食材😍小店地方较细,平日晚上都好多人,满座,记得提早预约,提供青柠水,另收加一服务费~法式煎鹅肝配时令水果 $368鹅肝配淮山饼和超开胃嘅自家制红酒雪梨,上面仲有啲爆珠解腻。2件入口即化的肥美香煎厚必鹅肝配黑醋汁,鹅肝油晒出嚟,邪恶必食火焰海胆甲罗烧 $298吸睛,超足料,劲多蟹膏,配埋鲜甜海胆、蟹肉碎、爽甜洋葱、三文鱼籽等,捞埋一齐食更加滋味,我自己钟意陪埋野菜一齐食十八层海胆(一人前)omakase $1388OpenRice订座有8折😋+$150换购生猛龙虾🦞套餐包埋18层海胆杯($368)超多鲜甜海胆,捞埋吞拿鱼茸、蟹子、爽口明太子沙律等等一齐食前菜:薯蓉沙律 、日本滑豆腐、甜甜的玉子烧龙虾头既膏炒龙虾肉,鲜味十足,虾肉啱啱好熟,鲜嫩多汁得来爽口火炙海胆酱芝士仲有版,好香口,另类味道西京酱煮银鳕鱼🐟甜甜的西京将配上乱画银雪鱼,未识过咁好食嘅鱼🤣铁板鳗鱼好似食紧零食咁,脆波波,而且淋上香烧鳗鱼酱汁,好
法式煎鹅肝配时令水果 $368
火焰海胆甲罗烧 $298
十八层海胆(一人前)omakase $1388
超多鲜甜海胆,捞埋吞拿鱼茸、蟹子、爽口明太子沙律等等一齐食
前菜:薯蓉沙律 、日本滑豆腐、甜甜的玉子烧
火炙海胆酱芝士仲有版,好香口,另类味道
西京酱煮银鳕鱼🐟
甜甜的西京将配上乱画银雪鱼,未识过咁好食嘅鱼🤣
铁板鳗鱼
好似食紧零食咁,脆波波,而且淋上香烧鳗鱼酱汁,好味
2人份量烧野菜
有莲藕、日本甜番薯夹棉花糖、车厘茄、芦笋、烧南瓜🎃等
威士忌A5和牛 配海胆豉油 多士
足料a5和牛薄切,牛味超级浓郁,肉嫩多汁,食过返寻味
最后饮埋个海鲜汤,好香醇,花胶嫩滑弹牙,正
服务质素:8/10
环境舒适度:7/10