2014-07-04 5634 浏览
琴日约左个朋友食饭,因为之前帮左佢追到个女仔,哈哈~~梗系食尽佢,反正我朋友话食咩都得。我初时都谂住食buffet既,系沙田又交通方便既都系得酒店最好,起码quality有保证先。我朋友话City Art Restaurant既晚市时段可以任叫,仲话系龙虾鲍鱼任食,哗,听到都流口水喇~我一定实ok啦。由于我系第一次食,听到我朋友讲到咁吸引,都好期待。入到餐厅,有好多冷盘、海鲜排列得好整齐,同埋个环境好舒服。我一开始出左去拎生蚝,有澳洲、美国,好鲜甜唷,一食落口果种肥美同淡淡肉,令我地都拎左几转。一d都唔出奇,因为我见有d人都系咁拎。好浓味既龙虾汤沙律之中呢个蓝龙虾系我最爱。龙虾已经拆开哂d肉,下面系木瓜,够哂甜,颜色又靓。鲍鱼好有嚼劲,唔算坚韧,但食落好有口感,如果大件d就更加好。我一个人叫左2碟先够。鹅肝好大块呀,因为鹅肝系出面食都好贵,冇谂到任点任食既鹅肝份量都系咁大,意外地开心。甜品有好多,专登试下自己亲手整waffle,做法好简单,只要将d酱放入个机度就可以。机前面都有简介点去运作既。我整左2个,第一个等左3分钟,食完之后觉得可以整得脆身d,于是第2次整既时候就等多半分钟,即系
好浓味既龙虾汤
甜品有好多,专登试下自己亲手整waffle,做法好简单,只要将d酱放入个机度就可以。机前面都有简介点去运作既。我整左2个,第一个等左3分钟,食完之后觉得可以整得脆身d,于是第2次整既时候就等多半分钟,即系3分半钟,咁就可以外脆内嫩,加埋Haagen-daz 雪糕食就perfect啦。
2014-07-03