2018-06-12 611 浏览
今日放工同女朋友食饭,今次去左太子,open rice search 到都几多like, 女友又钟意食虾,就拣左佢食下试下新野餐厅环境都唔错,几舒适,而佢亦播住台湾流行歌,好多我都钟意听😍睇老板都算成熟,但流行触觉都唔错😏跟住我同女朋友2个叫左几道菜,主要佢都比较台湾风味既菜式总体都几好味台湾既豆腐食落有鱼肉酿系入面的感觉,而豆腐亦保持到滑溜既感觉外皮非常松脆,内里既墨鱼肉热辣辣,配上甜酸酱,口感都几丰富,仲有黑白两种口味奶油虾闻落好大阵奶油香味,虾背上见介左一刀,所以佢连入面既肉都比较入味再加上老板推介我地连埋蒽抓饼,点上奶油虾既汁,非常野味!咁既配搭唔错!羽衣甘蓝呢种菜真系非常少见,对身有益,食落有d似豆苗既感觉,值得一试啤酒都系台湾啤居多菠萝薄荷特饮,菠萝味好重,加上新鲜既菠萝装饰,同埋薄荷味唔太重,冇盖过菠萝味,冲得几好士多啤梨酒精特饮味道就觉得淡左少少,酒味亦不太浓,不过不失总括而言,呢间虾既整法都几多种,而且用新鲜虾整,食落质素有返咁上下,其他小食都唔错,所以我下次都会想再黎食下!

奶油虾

啤酒都系台湾啤居多

士多啤梨酒精特饮味道就觉得淡左少少,酒味亦不太浓,不过不失

2018-06-11