2018-08-01
行完T.O.P.觉得肚饿,拣左呢间LABEAT食晚餐。入到黎嘅感觉系,餐厅四周环境干净舒适,空间感足,枱与枱之间唔会放得太挤逼。而大型嘅圆型梳化櫈非常适合三五知己,影相打卡特别靓,下次要约多几个人试下坐圆枱先。我地order左个set dinner,食物好丰富,先黎个西班牙黑毛猪火腿卷甜香瓜,黑毛猪火腿薄片带有咸香味,但点到即止,唔会太咸。包住好juicy嘅甜香瓜,鲜甜加上咸香,好得意嘅配搭。由于set dinner本身系生蚝,不过我地2个都唔食得,店员好好人,帮我地换左呢个芝士肉酱焗薯,焗薯外脆内软,肉酱嘅番茄味酸酸地,所以几开胃,唔会太济。脆煎法国饿肝,香喷喷,鹅肝份量非常够,厚身而有鹅油嘅香气,煎得刚好,入口溶化亦充满鹅肝独有的油脂香,再伴住蜜糖味嘅多士,非常好食。老公拣左托斯卡尼烩海鲜汤,而猪就要黑松露磨菇汤。偷试老公2啖汤,汤味道十分突出,好香龙虾嘅鲜味,而且好Creamy。黑松露磨菇汤嘅黑松露味道都同样好突出,最正系饮汤都能食到磨菇嘅口感,可想而之系几咁足料。鲜海胆蟹膏藩红手工意大利面松露海胆意粉,卖相已经十分吸引👍🏻海胆非常新鲜甜美,食左之后,系会有一瞬间咩都唔想食住,只
西班牙黑毛猪火腿卷甜香瓜
芝士肉酱焗薯
脆煎法国饿肝
黑松露磨菇汤
托斯卡尼烩海鲜汤
鲜海胆蟹膏藩红手工意大利面松露海胆意粉,卖相已经十分吸引👍🏻海胆非常新鲜甜美,食左之后,系会有一瞬间咩都唔想食住,只想海胆嘅香味继续维持喺口腔入面。意大利面弹牙有咬口,再加上用左蟹膏黎煮,香气培增,味道嘅层次感立时提升。
鲜海胆蟹膏藩红手工意大利面松露海胆意粉
西班牙极品橡果饲黑毛猪,听个名都知材料上乘,猪扒肉质香嫰,熟度刚好,完全唔韧,系令人回味的嘅佳作。
西班牙极品橡果饲黑毛猪
慢煮美国带骨牛小排,一上菜已经好香牛味,细致软嫩嘅口感令猪留下深刻印象,慢煮后加入适量海盐,令到牛嘅香味更浓郁,另外配左个特制嘅酱,少少甜,都好好味。而且份量多, 食到饱饱的。
慢煮美国带骨牛小排
2杯mocktails,好饮过酒店𠮶d添。粉红色系Narcissus,少女粉红,入口清新,散发荔枝同玫瑰嘅清香!另外一杯系ElderMelon,充满水果香气,有苹果,西瓜,lime等,非常好饮。
mocktails
最后系甜品,甜品师细选几款精致嘅作品,猪推荐个朱古力球,好似泡芙咁,软绵绵,冻冰冰,好好食。
甜品
回味满足嘅一餐,下次再约朋友黎先