餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (大埔超級城C區)
资讯:

餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (大埔超級城C區)
资讯:

2019-08-20 918 浏览
突然口痕好想食日式烧肉🔥🥩,可惜系香港既烧肉店唔多,高质既更加少🥺系大埔更加系冇选择🤭牛角俾我既感觉就系稳定但唔好expect更多。👧🏻🥚两个人order咗4份肉🐂、1份多春鱼、1份海鲜汤🥣、1碗饭🍚啱啱好。【和牛牛肋肉(黑松露月见汁)4片$109】哩碟系今晚食过既肉唯一一盘会想番桌既肉🤭🤣肉质鲜嫩多汁;不过个酱汁唔系太食到黑松露味。【美国🇺🇸SRF极上和牛板腱肉(配萝卜蓉柚子醋)$88】 几欣赏配肉既柚子醋,点少少已经可以提升肉味,而且感觉上比较去油腻。【腹胸肉(盐酱)$69】肉质都系同一个问题,略嫌有啲鞋口,最大问题就系太咸🧂【壶渍牛肋肉$98】一条长型既牛肋肉俾你自己烧,烧完再剪✂️成一口size就可以,略嫌肉质有啲鞋口同埋几硬🥴【🥣石锅泡菜豆腐海鲜汤$65】个泡菜汤好够味,海鲜有带子、蚬、鱼柳,虽然都系雪藏货色不过份量都足够😋,唔会得一两粒;其他配料仲有豆腐同埋泡菜。我自己觉得几好饮又抵饮,只系分咗一小碗🥣俾男朋友🥚🤭,跟住自己👧🏻清哂😂。 【多春鱼$49】、【🍚$15】