2021-06-17
系旺角工作 就到午膳时段 就上网睇睇有咩野食 见到OOHK 呢个apps可以外卖自取就睇睇先 我突然想食咖哩就叫左咖哩叶既外卖 我叫用外卖平台洛完单就行过去餐厅刚刚好有得拎 十分方便 入面仲要有中文 锦就唔洗怕唔知自己食紧咩😂首先叫左个 chicken tikka masala$120入面有数件烤鸡 佢系用上优格去淹制 之后先张鸡肉放系咖哩中 优格溶化左系咖哩入面 湿润饱和 加上鸡肉既滑嫩 质地唔柴 令咖哩生色不少亦唔会太辣我真系好钟意食鸡所以叫左chicken tikka $80/4pcs佢同chicken tikka masala 最唔同系佢系干既烤鸡肉 不过佢用上既鸡大多都系鸡腿肉🍗 带有些少焦香味 色泽橙红 温和微辣另外garlic naan $25面头铺满新鲜碎大蒜 🧄 鲜脆口感 大蒜香气浓烈 饼身厚而松软 爱蒜者大推❤️最后lachhadar paratha $26呢个饼比起garlic naan 系特别酥脆 虽然用油煎但佢唔会过分油腻 点上咖哩食真系好正好夹❤️总结:-用上外卖平台洛单真系十分方便 外卖自取返屋企或公司慢慢叹-出餐快-食物好味价钱合理 所以会再回头光顾❤️
另外garlic naan $25
最后lachhadar paratha $26