2022-01-18
上集讲到package包左$1️⃣2️⃣0️⃣0️⃣dinning credit,所以就拣左近swimming pool🌊既Fish Bar黎试,系openrice既评价唔多,但食过呢次觉得佢underrated🌟🌟//🍲Mussels & Fries ($310)青口非常新鲜,完全唔系急冻青口,海水味🏝仲停留左系青口肉到,个🍟sauce用左少少白酒🥂调味;薯条系粗身个款,够热同脆口,推介🤩//🦀Crab & Lobster Cake ($260)比5粒星🌟🌟🌟🌟🌟佢,切开就见到啲肉一梳梳,食落啖啖蟹同龙虾肉🦞,出面食材唔新鲜通常会配旧柠檬,但呢到净系配tartare sauce,口感好丰富👅//🍝Lobster Linguine ($410)呢个好坏参半,龙虾肉够厚实入味,处理海鲜系几出色,但linguine煮得太水,个汁都未收就上碟,麻麻//🥩USDA Nebrasaka Rib Eye 8oz ($480)Order左medium,熟度刚好,肉味浓、粉红嫩口,有微微既碳烤味🪵,呢道菜有配埋薯蓉🥔,但落埋cream去煮会较好//🐟Fish Fillet Sandwich ($215)Fish Ba
//🍲Mussels & Fries ($310)
//🦀Crab & Lobster Cake ($260)
//🍝Lobster Linguine ($410)
Fish Bar’s signature‼️‼️呢道菜如果有1️⃣0️⃣分我会比到1️⃣2️⃣分,用啤酒🍺粉浆包住鱼柳去炸,炸完鱼肉都仲好厚实唔松散,鱼肉味好鲜带有阵阵油香,配埋车厘茄🍅、火箭菜🥙同热烤既ciabatta bread🥯,咬落去好感足
//🍍Tropical Mango Pineapple ($100)
酸酸甜甜,非常ig-able
//🍹Papaya ($100)
仲blend左香蕉、yogurt同syrup,饮落好有papaya milk既感觉,呢一餐就好似take左个break去夏威夷渡假🏄🏻♂️