2022-02-10
𝗕𝗶𝗿𝗱𝗶𝗲 🦜已经差唔多有两年冇去过𝗕𝗶𝗿𝗱𝗶𝗲🤗 估唔到会𝗯𝗼𝗼𝗸到星期日𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵🤩 𝗟𝘂𝗰𝗸𝘆🤞🏻食过咁多间𝗬𝗮𝗸𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶,𝗕𝗶𝗿𝗱𝗶𝗲嘅回头率始终系最高嘅❗️最钟意坐系𝗞𝗶𝘁𝗰𝗵𝗲𝗻 𝗖𝗼𝘂𝗻𝘁𝗲𝗿☺️,睇住𝗰𝗵𝗲𝗳 烹调好治愈😛𝗟𝗶v𝗲𝗿 鸡肝 𝗛𝗸$𝟰𝟱 🤩- 𝗕𝗶𝗿𝗱𝗶𝗲嘅𝗟𝗶v𝗲𝗿系最最最最正㗎🤩🤩‼️𝗠𝗲𝗱𝗶𝘂𝗺 𝗥𝗮𝗿𝗲嘅𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲永无失手🤩 就算食过中环几间好出名嘅𝗬𝗮𝗸𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶,始终都系𝗕𝗶𝗿𝗱𝗶𝗲嘅鸡肝最正🤤🤤 我当日仲有𝗲𝗻𝗰𝗼𝗿𝗲添🤣🤣 独食食咗两串🍢🍢😋𝗧𝗵𝗶𝗴𝗵 鸡腿 𝗛𝗸$𝟰𝟱🍗- 𝗕𝗶𝗿𝗱𝗶𝗲名物𝗧𝗼𝗽 𝟮 🤣 系我第二嘅最爱❗️超级嫩滑嘅鸡腿🍗 肥瘦比例平均,十分𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆🤤🤤 要一人一串先够喉🤩🤩𝗧𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 鸡柳 𝗛𝗸$𝟯𝟴 - 𝗧𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 同样都系烧至𝗠𝗲𝗱𝗶𝘂𝗺 𝗿𝗮𝗿𝗲☺️ 保持到鸡肉嘅嫩滑,质地好柔软。味道偏淡,我自己就加咗大量七味粉🤣🤣 正🤗❗️𝗡𝗲𝗰𝗸 鸡颈 𝗛𝗸$𝟰𝟬 - 好有咬口,同样味道偏淡。每张枱都有调味料可以因应自己口味调教☺️ 但系味道调得重少少更好😉🧂𝗛𝗲𝗮𝗿𝘁 鸡心 𝗛𝗸$𝟰𝟱 ♥️- 鸡心系一粒粒,面头好多葱果碟。好
𝗟𝗶v𝗲𝗿 鸡肝 𝗛𝗸$𝟰𝟱 🤩
𝗧𝗵𝗶𝗴𝗵 鸡腿 𝗛𝗸$𝟰𝟱🍗
𝗧𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 鸡柳 𝗛𝗸$𝟯𝟴
𝗡𝗲𝗰𝗸 鸡颈 𝗛𝗸$𝟰𝟬
𝗛𝗲𝗮𝗿𝘁 鸡心 𝗛𝗸$𝟰𝟱 ♥️
- 鸡心系一粒粒,面头好多葱果碟。好爽口且每粒都爆汁🤩 我个人唔系好食葱,但系夹埋嚟食真系突显到鸡心嘅鲜味😋
𝗚𝗶𝘇𝘇𝗮𝗿𝗱 鸡心元 𝗛𝗸$𝟰𝟱 ❤️
- 虽然外表唔太美观🤣,但鸡心元比鸡心更𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆🤩🤩口感同鸡味更突出,有惊喜❗️超推介🙌🏼🙌🏼
𝗧𝗮𝗶𝗹 鸡尾 𝗛𝗸$𝟯𝟴
- 烧得啱啱好,入口柔软多汁☺️
𝗧𝘀𝘂𝗸𝘂𝗻𝗲 免治鸡肉 𝗛𝗸$𝟰𝟱
- 见到每一枱都有叫,当然我都唔执输😛 呢只免治鸡肉系无蛋黄点嘅。起初有少少失望,但系你一咬落去,谜底就终于解开‼️里面酿满咗满满嘅材料,外脆内软,充满左洋葱嘅香味。对于平时唔太食洋葱嘅我,对洋葱大大改观☺️ 好香好鲜甜。适合重口味人士🤩🤩
𝗧𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗕𝗲𝗮𝘀𝘁 & 𝗨𝗻𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 V𝗶𝗻𝗲𝗴𝗮𝗿 𝗝𝘂𝗿𝗲 嫩煮鸡胸及海胆配醋啫喱汁𝗛𝗸$𝟭𝟱𝟬
- 第一次食呢个菜式,有惊艳到‼️首先个份量超多,尤其系海胆🤣 可以一大片海胆放喺一大片鸡胸上,一啖一旧🤣🤣 超级满足❣️❣️❣️其次鸡胸同样烹调至𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗺 𝗿𝗮𝗿𝗲,好嫩滑☺️ 最近海胆物价高涨,即刻觉得依个菜式性价比好高🤣🤣🤣
总括嚟讲,𝗕𝗶𝗿𝗱𝗶𝗲暂时系我喺香港最满意嘅一间𝗬𝗮𝗸𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶☺️ 亦都一定会再嚟❤️‼️