2023-08-22
#20230817 💛📍 研香 @grindie.hk 尖沙咀厚福街7号地舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#招牌开心果豆腐花 $48 🫧 #半甜 💭 无论食中式定西式既糖水,🐷都系第一次可以甜度,感觉好似买珍奶咁🧋官方推荐半甜,可以食到原味道无比糖份盖过👅底个豆腐花上枱时系超热♨️好适合冬天食,个开心果糊磨到好幼滑,偶尔食到少少酸味应该系来自开心果出面层衣,整体都系好香开心果味,但就系个味太出搞到食唔到豆腐花既豆香,无左加埋一齐既意义😥.#榴梿冰 $58#榴梿球 +$22💭 声称有1/4个榴梿系入面,加埋榴梿球成$80,贵唔贵就真系见仁见智喇🤑食得出佢地啲榴梿唔系平野,个冰都比较特别,唔系出面落左奶果啲绵绵冰,而系碎冰质感🍧配埋爽口既水晶珠,一啖食落去系三个唔同口感,🐷食食下发现啲冰溶溶地仲好食,真系似榴梿雪糕咁既口感🍦值得一试!.#尖沙咀美食 #尖沙咀黄店 #🐷在尖沙咀 #🐷_食
📍 研香 @grindie.hk
尖沙咀厚福街7号地舖