2023-09-27
#20230925 📝📍 好煮意 上水马会道180号地舖 🍽️沙田沙角邨沙角街市地下S-SK3号舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#招牌药膳醉鸡面 #米粉 $55💭 个汤底好重红枣味,感觉好补,冬天食一流👍🏼饮落好甜,但唔系加糖果只假甜,一路食会令人想系咁饮,食完真系差唔多饮晒个汤咁滞,特别想赞个米粉唔系一早煮定,食到爽口既质感,🐽劲钟意😍鸡件都唔少,点个辣椒豉油食都几惹味🐔.#日式微辣胡麻冻捞面 #米线 $45💭 好少食捞米线几特别,个米线又系做到爽弹口感超级加分💯除左鸡丝,仲有啲蟹柳丝同青瓜丝🥒同个芝麻酱非常夹,不过个酱有少少辣,唔食得辣既朋友要小心🚨但如果食得的话会觉得几过瘾,店员姐姐都好贴心话如果酱唔够可以再拎,实情系啲酱已经多到可以遮住个面😂.#青柠梳打 +$10#冻百香果茶 +$10💭 青柠梳打够酸,天时暑热入到去饮返杯即刻gur晒🤪个百香果茶入面有好多百香果粒,可以一路饮一路有野咬,唔系净系得味咁简单,唔算太甜亦系🐽钟意既🥤.#上水美食 #🐷在上水 #沙田美食 #🐷在沙田 #🐷_食
📍 好煮意
上水马会道180号地舖 🍽️