2024-03-06
今日放咗工,我同老公去咗撑枱脚❤️,老公请客😄。由于朋友高度推介,暂时去唔到泰国旅行嘅我哋,就专登入咗去元朗食泰国菜🇹🇭,泊车都方便,我哋就咁泊咗喺餐厅门口。前菜🌟泰式炸皮蛋(2只) $ 88呢一个泰式炸皮蛋,真系好特别,特别在佢系用虾饼包住皮蛋黎炸!有虾饼嘅弹牙,又有皮蛋独有嘅香味,好正!😝🌟沙嗲串烧 (三串鸡三串猪) $ 78每次食泰国嘢,我都会叫串烧,因为实在太挂住泰国街头串烧果种感觉,我觉得佢个猪做到呢个味道,巨好食☺️有炭烧又多汁!推!🌟泰式凤爪沙律 $88呢一个都系必要嘅前菜,但值得一提嘅系,你要食得辣,因为佢都真系唔讲得笑,如果你食得辣嘅话,一定要叫,10分惹味,甜酸辣🫶🏻冇齐,仲要劲多凤爪🤣唔使争😂我好钟意佢嘅车厘茄系好鲜甜🫶🏻(沙律都唔会求求其其)面食🌟泰式虾球炒金边粉 $108估唔到佢嘅卖相咁吸引😆好钟意佢用个薄薄嘅蛋皮包住个金边粉,睇得出师傅食过下夜粥!会回头叫嘅菜式!味道几好,亦都唔会油腻!-额外配调味(nuts/辣粉/糖,随你喜好mix 落去,甜品🌟香芒糯米饭 $88价钱稍为高一点,但佢都系热辣辣咁上,芒果都好甜!都算系冇对唔住佢嘅价钱~食嘅时候都系享受嘅!好钟意
前菜
🌟泰式炸皮蛋(2只) $ 88
🌟沙嗲串烧 (三串鸡三串猪) $ 78
沙嗲串烧
🌟泰式凤爪沙律 $88
我好钟意佢嘅车厘茄系好鲜甜🫶🏻(沙律都唔会求求其其)
泰式凤爪沙律
面食
🌟泰式虾球炒金边粉 $108
-额外配调味(nuts/辣粉/糖,随你喜好mix 落去,
甜品
🌟香芒糯米饭 $88
价钱稍为高一点,但佢都系热辣辣咁上,芒果都好甜!都算系冇对唔住佢嘅价钱~食嘅时候都系享受嘅!好钟意铺喺上面啲绿豆炸脆,足泰国风味🫶🏻
饮品
🌟特级椰青 $52
好大个椰青,饮左好耐😂 清甜多汁!入货来源唔错~
🌟冻泰式奶茶 $38
老公唔系太钟意饮甜,欣赏呢度嘅泰式奶茶唔会太甜😀😙
好用心写~希望呢一类嘅隐世用心餐厅,多啲人认识啦!🫶🏻