2024-08-17
#20240811 🤍📍 筑间幸福锅物 @jhujianshabu_hk 旺角砵兰街240-244号文华商场1楼C号舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#雪花猪肉锅 #120g $140 🥢 #日式柴鱼干贝清汤 +$12💭 呢度唔系几个价钱拣一个任食果只,而系有唔同肉唔同重量拣去取决个餐饭几钱,拣左个最平既雪花猪,名符其实都真系几多白色,一分钱一分货无投诉啦,连汤底都拣左最平既,都系要加钱但可以捞到啲干瑶柱,感觉有点高级,不过今晚主角其实唔系佢,睇埋落去自助区先吸睛😏. 🥢 #自助区 💭 性价比最高既系佢自助区有得无限拎猪肉滑、虾滑同墨鱼滑,真系第一次见,平时就算有得任食都要剔纸好似配给咁,呢度系放出尼任拎🦑另外丸同菜都系必须既,丸就正常唔算太特别,菜反而好台式估佢唔到,第一次见用苦瓜打边炉,仲有啲紫色黄芽白、马屎苋、菜心、小白菜都好多元化,食菜都可以好多选择🥬. 🥢 #粉丝 💭 有饭、面、粉丝或者蛋拣,今次拣左粉丝,连包装一齐上枱,认得出系平时街市买到既龙口粉丝,煮两下就可以捞起尼食,口感十分烟韧,打边炉就咁食都一流👍🏼. 🥢 #冬瓜柠檬 🥢 #焦糖布蕾 💭 餐跟一杯野饮同一个甜品
📍 筑间幸福锅物 @jhujianshabu_hk
🥢 #自助区
🥢 #粉丝
🥢 #冬瓜柠檬
🥢 #焦糖布蕾
💭 餐跟一杯野饮同一个甜品,无得系咁出去拎,不过一杯废水其实都够饮,拣左冬瓜柠茶少冰,系得少甜有啲可惜😅惊喜竟然有个西式甜品,唔好以为炖蛋系热,其实同奶冻一样系冻既,卖相望落几高级,有左苹果、提子、薄荷叶,十分有诚意🍮
#旺角美食 #🐷在旺角 #🐷_食