2017-03-04
今日同2个FRD好早meet up, 行街行得好攰,行到过左铜锣湾二期,就揾左呢间食个BRUNCH休息下,咁啱佢做紧PROMO可以加钱食多12款前菜同甜品bar,好似好吸引咁,2个FRD佢地都想食,咁就即刻嗌野。menu太多字我地坐左系窗边的位置,呢到环境都几好,地方几开扬,大约11:30,太阳射入黎真系好舒服不过人多,有啲嘈,会有听唔到啲FRD讲咩嘅情况。个set分头盘,main course, 甜品咁我地main course就叫左三样share食,烩猪肉粒酱宽面,羊架同埋云吞~~(喺menu自己笃要乜main course)意想不到的多选择嘅。一盘前菜一嚟到劲开心,夸张。真系好靓好精致,忍唔住要同佢影下相,钟意有生蚝超~~新鲜,鹅肝朱古力好特别呀仲有(唔知边度番)嘅长脚蟹都好甜~~新鲜爽嘅!最最最特别系个炸饭,我完全冇谂过!脆脆地几搞笑,可以一试等左一阵就上主菜,个云吞几弹牙,又索哂啲汁,好好味~~之后就试我朋友𠮶个猪肉粒酱宽面,一食,成口都系猪肉香食完个口仲浪下浪下~~跟住到个羊架,冇咩特别,但系火侯唔错,有做到7成,基本嘢合格云吞猪肉粒酱宽面食完哂所有野,我地就一齐去甜品ba
咁啱佢做紧PROMO可以加钱食多12款前菜同甜品bar,
好似好吸引咁,2个FRD佢地都想食,咁就即刻嗌野。
不过人多,有啲嘈,会有听唔到啲FRD讲咩嘅情况。
个set分头盘,main course, 甜品
钟意有生蚝超~~新鲜,鹅肝朱古力好特别呀
仲有(唔知边度番)嘅长脚蟹都好甜~~新鲜爽嘅!
最最最特别系个炸饭,我完全冇谂过!脆脆地几搞笑,可以一试
之后就试我朋友𠮶个猪肉粒酱宽面,
一食,成口都系猪肉香
食完个口仲浪下浪下~~
食完哂所有野,我地就一齐去甜品bar到拣甜品,个甜品bar好得,大约有七八款。款式唔算好多,但都算系精心制作,大约有七八款。
甜品系不过不失,中上。饮埋个餐茶: earl grey成壶上,想继续hea下的星期日,最后不过要继续铜记血拼~~呵呵!
题外话/补充资料:
呢间餐厅人情味重,重services。大厨细心走来问食评,难得几佰蚊位都有咁服务水平。加油保持食物质素同服务,我已经光顾第二次,体验开心。