2022-02-06 195 浏览
终于有枱,去食一餐在这餐厅关门大吉之前,太好。午餐呢间餐厅嘅客人呢多数都系点set lunch,但我们没有,因为想试个pizza.我一向都好少在香港食意大利餐,香港嘅朋友如食pizza,多数喜欢意食厚批,而我便一定要食薄嘅皮,但系呢样嘢,一就比较考功夫啦! 我哋叫咗一个pizza,只系有自家制番茄酱同埋蒜头。pizza个皮做得非常之薄,好好,可惜佢就系个皮边,有少少㶶。整体来说,就做得非常好,食到意大利风味嘅pizza。要赞!除咗pizza,我哋仲叫咗这餐自家制手造扭曲意粉,内里有意大利火腿,也有黑松露。意粉烟韧好有口感,做得刚刚好。好好味。最后便叫了两杯咖啡。一顿近完美的意大利餐。可惜整座建筑都要拆卸,冇得保留,可.惜,可惜!
  • pizza