朋友介绍,呢到嘅台湾麻辣锅味道不错,中午搭正1点,就火速去到呢间餐厅。餐厅用了台湾图画及霓虹光管作装饰,木制的枱櫈,空间宽躺不挤迫,环境亦干净。店员安排入座之后,会提供QR code,自行点餐。今次我点了「台式一锅锅」,系一个火锅形式上枱嘅三𩠌面餐,有好多台湾风味的𩠌可以选择,解一解思乡之愁。今次拣左:台湾麻辣汤+新竹米粉+台湾鸭血+滑鸡件+甜不辣+台式珍珠奶茶,充满台湾风味!汤锅系用火炉上枱,仲要用多十几分钟去煮,所以 lunch hour 来食都真系几赶时间**台湾麻辣汤:清爽的香辣口味,唔会辣到呛口**台湾鸭血:软滑Q弹**滑鸡件:腌得好好味**甜不辣:有两大块!**汤锅内仲有几片羽衣甘蓝,正加$5可以拣特饮,我拣咗珍珠奶茶,系外卖杯上的,由于时间紧迫,专心快速食咗个锅先,饭品就拎返公司慢慢叹!

**台湾麻辣汤:清爽的香辣口味,唔会辣到呛口
**台湾鸭血:软滑Q弹
**滑鸡件:腌得好好味
**甜不辣:有两大块!
**汤锅内仲有几片羽衣甘蓝,正

2021-05-28