2023-05-16 2182 浏览
海洋公园万豪酒店🍴Prohibition Grill House & Cocktail Bar今日想讲吓海洋公园万豪酒店间grill house叫Prohibition🥂🥩佢嘅semi lunch原来都几出名㗎,非常多正评,个appetiser bar已经超级正,加上今日平日黎无咩人,食得舒服又开心🥳个Appetiser Bar 真系不得了,每款前菜/沙律菜/Parma Ham都有4-5款选择,又有几款熟食:肠/炸鸡件/虾 🍤仲有烤菠萝🍍/烤菇…每款质素都高质👍🏼连橄榄油同vinegar 都有超过10种选择😝当我系到谂紧用咩vinegar 点面包食嘅时候,大厨🧑‍🍳咁啱路过仲介绍咗几只特别味道比我参考。到main course 环节,就有猪/牛/羊/和牛汉堡/带子Pasta..等等嘅选择;我地拣咗羊架同北海道带子自家制幼蛋面;跟set lunch可加配side dish都系$38一份,我拣咗炸番薯条/忌廉菠菜/龙虾芝士通粉..向肥胖挑战😂带子蛋面系用龙虾汁做底,一啲都唔漏之余,条条蛋面都挂到个龙虾汁,味道好丰富,带子大大粒好弹牙;羊架入口嫩滑,肉质丰富,就连芥末都有8款选择,包括两款自
海洋公园万豪酒店

带子蛋面系用龙虾汁做底,一啲都唔漏之余,条条蛋面都挂到个龙虾汁,味道好丰富,带子大大粒好弹牙;羊架入口嫩滑,肉质丰富,就连芥末都有8款选择,包括两款自家制蒜味同辣芥末😋

是日甜品系Brownie, 并不是一旧过上碟,系brownie 粒粒再加雪糕,上碟时服务员会加埋个朱古力脆皮汁,隔左一阵已经变左做朱古力脆皮🤤。餐后我哋加左杯咖啡☕️令到成餐饭更加完美😍

今餐饭相当满足,服务贴心到位💯有赞无弹(出自真心肥荣推介)👍🏼😊

@prohibition_hk

🍴Prohibition 扒房.酒吧
📍黄竹坑黄竹坑道180号海洋公园香港海洋公园万豪酒店C区地舖

#fatwingkitchen#hkiger#852#hkfood#hongkongfoodie#hkfoodie#happysharing#hongkongrestaurant#yummy#explorehongkong#instafood#globaleats#marriot#lunch#semilunch#oceanpark#海洋公园#香港仔美食
午餐