2023-07-03 615 浏览
令🍣呢一间位于尖沙咀嘅omakase-令,质素真心唔错,睇得出餐厅好用心处理每一道菜🫶🏻🫶🏻而家仲有lunch set优惠,只系$480就可以食到!一个lunch set 包含前菜、寿司12贯、卷物、玉子烧、汤同埋甜品,计计埋埋即系有17样嘢食架!🈵🈵🈵个人就觉得非常抵食,性价比非常高,好推荐俾大家😍😍炸茄子蕃茄白面豉醋前菜味道非常之清新,配埋炸茄子,真系一个好唔错既开胃前菜!🍆🍆话梅莲藕/柚子萝卜渍物食完前菜,师傅会比一个渍物大家清一清口入面嘅味道先~我自己就特别钟意柚子萝卜渍物🍊,真系好有柚子味,同埋真系好能够清到口入面味道👅真鲷柚子蓉香浓,带出鲷鱼清香🐟地金目鲷地,系日本最高级别嘅金目鲷,油腻丰富,烧完有浓郁油香✅✅深海池鱼入面挟入七色芝麻,咸香带出池鱼甜味!💕太都鱼香港人通常叫佢哋做牙带,用葱油腌渍,烧香表面,肉质软香😋😋冲城墨鱼🦑配上柚子同青柠汁,平衡墨鱼本身味道,鱼身软棉半熟赤虾🦐中间有樱花虾粉,双重虾味,清甜好味北海道帆立贝🐚帆立贝上面配上生紫菜,多切增加口感同时会提升鲜甜味✔✔富山湾白虾🦐白昆布渍一日,令甜度同谂度提升,一件寿司有大概20-30只小虾,平时好少有机会食到
令🍣

炸茄子蕃茄白面豉醋

话梅莲藕/柚子萝卜渍物

真鲷
柚子蓉香浓,带出鲷鱼清香🐟

地金目鲷
地,系日本最高级别嘅金目鲷,油腻丰富,烧完有浓郁油香✅✅

深海池鱼
入面挟入七色芝麻,咸香带出池鱼甜味!💕

太都鱼
香港人通常叫佢哋做牙带,用葱油腌渍,烧香表面,肉质软香😋😋

冲城墨鱼🦑
配上柚子同青柠汁,平衡墨鱼本身味道,鱼身软棉

半熟赤虾🦐
中间有樱花虾粉,双重虾味,清甜好味

北海道帆立贝🐚
帆立贝上面配上生紫菜,多切增加口感同时会提升鲜甜味✔✔

富山湾白虾🦐
白昆布渍一日,令甜度同谂度提升,一件寿司有大概20-30只小虾,平时好少有机会食到,好特别~

宫城县延绳赤身
抹上炭油,入口充满炭烧香🤤🤤

中拖罗
上面有柚子胡椒,柚子同拖罗味好平衡,胡椒味增加层次!💙

大拖罗
上面有竹炭盐,油脂丰富,香味浓郁💖💖

赤海胆
新鲜海胆结实鲜甜,味道香浓,非常新鲜!直程想成盒带走🙈🙈

左口鱼手卷🍙
烧过油腻满溢,成件手卷充满鱼油香,简直就系冇得输呀!

江户前玉子烧🥚
你唔讲我唔讲,冇人知道佢系玉子烧!🤣🤣无面粉焗制,喺入面加入左带子蓉,蛋黄蛋白分开处理,中间非常湿润,除咗有蛋香之外,仲有海鲜既鲜甜味开👍🏻👍🏻

粟米鱼汤🌽🐟
店员话佢哋成个汤都无加油,所有油脂感都来自百份百鱼骨,上盘前加打出气泡,个汤即时变成鱼味特浓泡沫特饮☺☺

粟米雪糕🌽
分别用咗味道比较甜嘅日本粟米,同埋味道比较香嘅美国粟米,为嗅觉同味觉提供一个,清新甜美句号!💛💛