2020-08-15
一直都记唔到呢间餐厅个名🧐叫佢做木咩咩咩😂 今次去食先知原来 <<木十豆寸>> 系将「木壴寸」字拆开👉🏻代表餐厅外嘅大树🌳 应该就系留声机旁窗口望出去𠮶棵🏡 上篇介绍𠮶间黄店大玩武侠风格🎋 今次呢间就复古味浓📺 一推开古旧木门🚪彷佛回到1963年的台湾🇹🇼 【红烧牛肉面】 听讲佢个汤底选用上等牛腩加十几种独家香料炖煮77四十八小时而成🧐 饮啖汤试试虚实先🥄 个汤有少少辣辣地但多多油油地🥘 个人就麻麻地个汤底🙊 觉得上次食嘅麻酱面岀色啲🤤 牛腩够淋够入味牛筋有咬口都不俗👌🏻 值得一赞系个面质好烟韧😋 食到最后都唔会俾啲汤浸到淋晒🍜 💰$77 (连加一) 💛 1111 罢市 💛「撑出香港。台湾守卫」新春连结义卖市集,集结了五家台菜餐厅商品义卖,所有义卖所得回馈给需要的香港人 💛 够姜媒体《够姜 YELL CARD》第一二期义卖产品抽卡点 📍1963 木十豆寸 湾仔湾仔道110号中汇大楼2楼
【红烧牛肉面】
💰$77 (连加一)
💛 1111 罢市
📍1963 木十豆寸