2009-12-25
今晚原本想去睇太空馆MUMMY, 点知平安夜收早,无得睇,结果plan再去TKO探险。青柠先生话MTR out of order, so I take 98A from Kwun Tong to Hang Hau,点知一take就take jor 30 mins, (它行山路)我地开发前,青柠话有点肚饿,所以我地上完能量先出发。到了鱼米家,我地叫左一碗鱼腐酱爆鲨鱼丸米线,其实之前都食过酱爆鲨鱼丸,觉得好好味,今次试埋鱼腐,都系好正个汤底又好,唔会太淡。正常的size比tea size大好多,so we share one bowl 都OK 无问题!但等候时间就耐左少少,因为我听到隔离桌都always ask the waiter to check~不过,同青柠一齐,咩都唔紧要啦,我地可以大家望住大家麻!我check 过所有鱼米家都集中在TKO区,其它都唔就脚,so ho hard eat到青柠, MERRY CHRISTMAS! HOPE YOU LIKE THECHRISTMAS PRESENT THIS YEAR! I LOVE YOU!