2017-07-25
骆驼漆大厦太多选择,每日㨂一间食都要d时间先食匀。夜晚想同朋友歇脚吹水,又唔想食咁饱,就走去食串烧,贪佢选择多价格相宜。刚坐暖店员为每位会附上一份调味酱方便自行配搭口味,由左至右分别是甜豉油、粗盐及蒜蓉甜酱选拣困难跟厨师推介点菜,先叫芥末冻花螺,用冰镇方法将海螺冻上,再用豉油提鲜,芥末味唔太出唔会食到攻鼻,夏天食感觉新奇,唔错既开胃菜。然后例牌会叫既烧墨鱼丸同茄子,墨鱼丸爽口弹牙,茄子上面则铺满蒜蓉,岩哂我呢个蒜蓉怪,但茄子稍嫌切得太薄,比调味料抢哂味,如果系原只烧茄子我会更开心黑豚肉串可能来货价贵,所以份量较少,一共4粒,口感较一般猪肉松软,味道唔错。猪颈肉居然几大份😳,烧得香口又弹牙,难得选料脂肪唔多唔会太肥腻,沾上特调酱汁别有一翻滋味,对比黑豚肉来讲性价比好高,是日重点推荐!蟹钳食得出系雪藏货,炸浆略嫌唔够脆,如果可以炸到似天妇罗就好。咖啡菇反而有惊喜😳一刀切落已经感受到有几juicy,夹埋舖系上面既芝士烟肉,非常对我口味😋鱿鱼烧得岩岩好,唔会过熟搞到好似咬橡筋咁,里面仲好嫩滑,切成细细份方便同friend share,细心位加分👍🏻甜品叫咗个鲷鱼烧,开头以为系热上,殊不知原来系
芥末冻花螺
松化黑豚串
猪颈肉
炸松叶蟹钳
烟肉芝士大蘑菇
烧原只鱿鱼
甜品叫咗个鲷鱼烧,开头以为系热上,殊不知原来系冻既。内馅系雪糕混红豆,外层嘅饼用咗烧烤嘅方法将佢烤焗,同出边食开嘅夹层饼皮完全唔同口感,因为佢真系做到外脆内软!😍
红豆鲷鱼烧
因为所有野火候刚刚好,完全冇overcook 烧㶶到,感觉唔热气,一度以为佢地系煎煮扮烧烤😂好彩店内采用开放式厨房,我先可以亲眼认证佢地系人手烧出来,亦因为抽油烟系统做得唔错,冇一般串烧店无可避免既超重油烟味👍🏻
埋单每人唔洗$200,好过去酒吧消遣。