2018-03-11 61 浏览
旺角有好多特色楼上cafe,今日黎到一间令朋友心心眼既cafe食lnuch,而呢间朋友心心眼cafe主打系花,唔止装修好有温室田园既感觉,食物都含有花既元素,上到楼一出䢂就feel到门外设计花左唔少心思,布置得好靓.同朋友点左2份主食share.餐汤南瓜忌廉汤打得细滑,南瓜蓉甜味香.松露带子杂菌意大利饭意大利饭煮得岩岩好唔会过火变得太淋食落带嚼口,带子新鲜嫩口拌上黑松露酱令味道更香浓,杂菌份量多每一啖都充满菌香而且意大利饭有加小小芝士香味,好满足.法式嫩煎鸭胸佐玫瑰草莓酱鸭胸唔会过瘦带点油脂香,煎得嫩唔会过鞋口,玫瑰草莓酱带小小甜香玫瑰味唔太浓感觉同煎鸭胸好配搭,伴碟蔬菜有心机拌上黑醋汁减少肥腻感,玫瑰鲜奶伯爵茶杯好有心思外观十分吸精,伯爵茶上奶泡铺上玫瑰花瓣,淡淡奶香味不错不错.胎菊甘骏眉红茶原壸茶上,茶壶同茶杯都好靓,茶味香而不会过浓,慢慢饮可以消滞解腻,为整餐划上完美句号.

同朋友点左2份主食share.

餐汤南瓜忌廉汤打得细滑,南瓜蓉甜味香.

松露带子杂菌意大利饭

法式嫩煎鸭胸佐玫瑰草莓酱