2018-06-07
今日既晚饭,去左元朗洪福邨的旺记食饭。入面好大好多座位,星期日夜晚7:30繁忙时间去到都唔洗等位,立即有得坐。我地2个大人+2个小朋友,叫左2个𩠌,京都猪扒和凉爪抄排牛肉,另外仲叫左碗肥牛米线。京都猪扒酸酸甜甜好啱我胃口。苦瓜亦系我至爱,虽然炒得有点苦,但我食得苦。每个𩠌加10蚊会有一碗汤和饭,个汤系莲藕红萝卜猪骨汤,饮落都ok。肥牛米线系专叫比小朋友食的,早排黎食下午茶第一次食呢个米粉,佢地就爱上左啦。不得不提,上次下午茶我叫呢个吉列猪扒拼西多士,见到咁厚既西多士我立即眼前一亮,好开心咁食完。但件吉列猪扒就唔得啦,好干好干好干,差唔多成件无食。另外当时同时叫左个干炒牛河,好油好油,我咁爱食肥猪肉都顶唔顺。总结黎讲,呢间餐厅有好野食亦有唔好既野食,祝大家好运! 今晚餐饭埋单,叫左3样野4个人食,平均每人约45元。
苦瓜亦系我至爱,虽然炒得有点苦,但我食得苦。