2018-06-24
扫街第一间,系佢地岩岩开店无耐就当开胃前菜过黎买,已经有两三个人~不过唔算多人好快就到我地~拣左个凉拌手工凉皮,净凉皮$25,加$4海带丝~因为同朋友一样唔系好食得辣同芫茜,但钟意食佢其他味,所以嗌走辣走芫茜,但姐姐建议加少少辣,就听左佢讲加dd~短发呢位姐姐态度友好加灿烂笑容睇住佢系一个大铁兜捞呀捞,好快完成,好在听姐姐建议加少少辣,加左好少量辣黎吊味,如果唔辣就真系好普通一碗野~个辣岩岩好,同朋友都食到,觉得已经够哂惹味~凉皮 :几好味㖞!一片片半透明凉皮唔会溶溶烂烂,食落滑滑地,口感QQ,夹起都有d挺身,厚薄适中大细岩岩好,唔会食到嘴周围都汁!海带丝:爽有咬口,但系我唔太钟意,觉得成碗都系比较林身,突然有比较硬既口感好似有野银住个口咁,加上味道…麻麻地,沾唔到汁,好似独立食紧,甚至想挑走…配料 :青瓜丝挂到汁,外加带出原本清新味,成碗即刻解哂腻!菜脯酸酸甜甜爽口!。因为凉皮唔算索到汁,只算痴到少少汁,就算姐姐捞好到我地手,面中层凉皮D汁流哂落碗底,食到底会觉得有小小咸,要自己食几口就再捞一捞,青瓜﹑葱就索到汁,菜脯味重,一口夹到哂同凉皮一齐放入口就最好味!。$29超大碗,唔Sha
拣左个凉拌手工凉皮,净凉皮$25,加$4海带丝~
短发呢位姐姐态度友好加灿烂笑容
手工凉拌粉皮
睇住佢系一个大铁兜捞呀捞,好快完成,
。$29超大碗,唔Share同人食就可以当正餐食啦!
。会唔会再光顾:会,遇正呢位姐姐态度良好,味道唔错,价钱唔贵咁大碗,下次试凉拌捞面~