2018-11-01
有几个屋企人都系11月生日,连埋我自己都系11月生日,所以就约定今日一齐出嚟庆祝生日,之前食过呢间烤鸡嘅将军澳分店觉得好好食,所以今日再嚟食多一次,又book枱到咗今日都有两个礼拜,其实心情都系非常咁期待呢度嘅环境好好,八点半嚟食晚餐都唔算太多人,不过都好彩订咗枱,我哋七个人你食饭,如果唔订枱都唔知等几耐上次黎食嘅时候我记得有个好印象深刻嘅饮品,上次就叫咗个西柚韩式米酒,所以今次未到嘅时候都已经谂定要饮呢一个米酒由于今日都算多人一齐食饭嘅关系,我哋除咗叫咗西柚韩式米酒之外,仲叫咗香桃韩式米酒,其实两款米酒嘅酒味唔算好浓,反而果味重啲,香桃味就比较甜少少,但系攞嚟送烤鸡绝对系一流嘅配搭上次就食咗个铁板芝士甜辣脆鸡,今日我哋另外再叫多一个三重芝士烤鸡,铁板芝士甜辣吹鸡甜甜辣辣咁好嘢未,而佢最神奇嘅地方就系,唔知点解啲皮会好趣,外皮沾上左酱汁,再包住里面嘅肉汁而三重芝士吼鸡就系另一种味道,三重芝士吼鸡就系有骨嘅烤鸡嚟嘅,虽然唔甜辣脆鸡嘅感觉咁爽,不过都好好味,好厚好厚嘅芝士粉总结其实佢呢度啲食物都煮得好好食,尤其系佢嘅鸡,其实价钱唔算太贵,而食物嘅质素都好好,是谂下你只系比KFC嘅价钱,但系
西柚韩式米酒
香桃韩式米酒
铁板软芝士甜辣脆鸡
三重芝士烤鸡
三重芝士烤鸡
总结其实佢呢度啲食物都煮得好好食,尤其系佢嘅鸡,其实价钱唔算太贵,而食物嘅质素都好好,是谂下你只系比KFC嘅价钱,但系食紧嘅系韩式嘅烤鸡,你话几抵呢
韩式鸡蛋卷
铁板芝士韩式烤肉炒饭配酱烧猪肋骨