2019-03-23
晚饭时间去到都满晒,要喺出面排队等几个。于是观察下人地叫乜,有面、𩠌、台式厚多士。有位后就睇下本印制精美好多相嘅餐牌。睇完成个餐牌后,我觉得最抵就系呢两个涮涮锅,一碗牛肉面都成$70+,个锅咁多料又可烚吓烚吓,都系$78同$88,所以决定就叫呢两个。杞子蔴油鲜鸡涮涮锅闻到已经好香,周围啲食客都望过来,有个小女孩经过忍不住讲左句”哗好香呀”😊😊个火头好似唔系几够,个锅又好大好多料,结果到粒火种烧完都未滚,虽然啲食材都熟晒,我地都想滚先食,个侍应女仔好醒目,都未叫佢,就自己行埋嚟话帮我地换火。个牛肉锅都一样好多料,有几个好细粒嘅麻薯,都好甜下,如果无咁甜会更好,而且好细粒,我建议早啲食左佢地,否则之后会沉左喺其他好多料下面好难揾番,而且会煲溶左佢地。我真系觉得呢两个锅点都抵过𠮶啲一碗碗嘅面,而且迟啲夏天都食唔到啲咁热嘅嘢,所以我地真系叫得好😊😊
沙茶麻薯牛肉涮涮锅
沙茶麻薯牛肉涮涮锅