2019-10-24 173 浏览
又一间隐世好店!呢间野座落于长沙湾既住宅区,虽然唔近地铁站,但性价比非常值得大家一试!先讲下间店既环境,虽然地方唔大,细铺黎,但明亮干净,装修好有风格,黄灯比人好舒服温暖既感觉,令人食得好放心。我地两个人叫左一碗生牛肉汤河,一碗海南鸡汤河。一开始望落个碗好似唔系好大,仲怕自己食唔饱,点知内有干坤,超级足料,女仔可能食唔晒成碗咁济。值得一赞系,汤底鲜甜,食完唔会觉得口渴,无论系牛肉定个鸡肉都好有味道,而且肉质鲜甜!另外追加左三份小食,包括一碟菜,泰式鱼饼,泰式猪颈肉。全部十蚊一份,好适合想咩都试下但又怕食得太饱既你地。先讲下鱼饼,十蚊就有三块,热辣辣,相当抵食!味道同平时食既泰国菜差唔多,但又唔会太过浓烈。至于碟菜,千其唔好以为佢系一碟普通既菜,面头落左一堆类似花生既物体,将一碟平淡既菜升华到另一个层次,劲香劲难忘。猪颈肉都好入味,唔会太肥,点落旁边既酸甜酱简直一流!不得不提既系,店员超级nice,系香港食肆黎讲,算系买少见少啦!