2020-07-03
今日去K11商场买野,买完就顺便系尖沙咀食埋野先返屋企,openrice揾下附近有咩好食,发现原来隔两条街就有一间又有鸡煲又有烤鱼既楼上店,叫小鱼儿!真系好耐无食过烤鱼喇,决定一于去试下。营业时间系12:00-22:15地点方便,好易揾,仲有大大个招牌!上去个条楼梯都有特色设计,系墙有吾少画作。楼梯又布置左好多「小鱼儿」仲有麻辣大师四只大字可惜我老婆唔太食得辣🙈店内地方简约,坐位多数4人枱为主。我同老婆早收工,可能早食啦,上到去未系太多人,店员安排我地坐窗边4人枱!地方大d,食都食得开心啲!不过7点令就开始多人,要食既话book定枱稳阵啲!落单就有QR CODE,不过都有实体单俾大家睇。食物种类都吾少,甜品、饮品、小食同小炒都有。我地点左老坛酸菜豆花江团鱼。劲大条,好吸晴!食落去江团鱼既骨唔多,肉比较硬身,岩晒我食,仲有条鱼都吾细,三人都应该够食。主食配菜都有吾少,包括青瓜,紫洋葱,豆腐,寛粉等等。感觉上质素同之前港人钟意北上食既驰名酸菜鱼有得比,咁就紧系留系香港食啦,省车钱同时间之余又安全啲!我哋仲叫左好多配料,包括圆薯粉、乌冬、豆卜同娃娃菜原来分量好多,有啲后悔,睇黎减肥计划又失败
营业时间系12:00-22:15
地点方便,好易揾,仲有大大个招牌!
上去个条楼梯都有特色设计,系墙有吾少画作。
楼梯又布置左好多「小鱼儿」
仲有麻辣大师四只大字
可惜我老婆唔太食得辣🙈
不过7点令就开始多人,要食既话book定枱稳阵啲!
我地点左老坛酸菜豆花江团鱼。
劲大条,好吸晴!
我哋仲叫左好多配料,包括圆薯粉、乌冬、豆卜同娃娃菜
原来分量好多,有啲后悔,睇黎减肥计划又失败了
不过食物质素高,乌冬劲弹牙,薯粉又好弹牙,配合埋酸菜鱼既汁,真系唔错
另外仲叫左焦糖烧菠萝中和一下,好好食,多汁,超甜,上面仲有一层焦糖,摆碟又靓,如果再多几件食就好啦。
加埋杯龙凤可乐,超爽!
原来咸柠檬加柠檬就系龙凤可乐,长知识了
小鱼儿大多数食物份量都好够,如果你真系吾大食的话,好多食物都够三个人食,所以大家谂清楚先好叫,唔好眼阔肚窄啊!
圆薯粉食落去真系几好食,有咬口又弹牙,推介俾左大家一试,仲有烧菠萝一定要点。如果你食到麻辣,好多菜色都可以加麻加辣,但食唔到辣既朋友都可以拣不辣