2020-10-09
牛摩第一次食,食个「再现港式经典风味的套餐」。任食火锅太多料,但最吸味蕾嘅系⋯(1) 手切封门牛柳
食开牛涮锅,都系食薄切牛肉,但呢度Serve嘅系厚切。口感已经有所不同,入口更加有Substance,有肉味但完全唔黏牙和 ‘un’。其实上枱一望就知靓仔。油脂的白纹虽然一定无安格斯咁多,因为封门柳系横膈膜嘛,但分布平均,就已Sure佢入口松﹔肉色鲜红,就知有肉味。(2)驰名美国SRF极黑牛女朋友就更加中意薄切的极黑牛,可能猪都系中意食脂肪比例高啲肉。好处系佢快熟过封门柳,肚饿就可以即食即享受。
(3) 生猛活蚬
比起鲜虾,啲蚬算系不得了。熟左之后仲有「两个5蚊银叠埋」咁大只。而且咬开有少少🤏新鲜嘅海水味﹗好值得Encore
(4)一口安格斯牛柳粒
烧肉烧一口安格斯就多,打边炉食就第一次。放入水煮熟有少少🤏哂,如果可以香煎应该仲正~ 不过,入口都有丰富肉味,一样唔Un唔黏牙。所以排第4
选择:我觉得好过牛涮锅。食物选择感觉再多啲,仲简单嘅握寿司🍣 烧鸡肉串,蔬菜天妇罗,烧小丸子🍡 酱料有柚子味䜴油,食品有怀念中学的苹果绿茶。雪糕就系3.6 牛乳雪糕~
卫生:每个食物都有盖。豆腐和饺
(1) 手切封门牛柳 食开牛涮锅,都系食薄切牛肉,但呢度Serve嘅系厚切。口感已经有所不同,入口更加有Substance,有肉味但完全唔黏牙和 ‘un’。其实上枱一望就知靓仔。油脂的白纹虽然一定无安格斯咁多,因为封门柳系横膈膜嘛,但分布平均,就已Sure佢入口松﹔肉色鲜红,就知有肉味。
(2)驰名美国SRF极黑牛