2021-02-15 489 浏览
临过年之前谂住嚟食个下午茶,香格里拉呢个Tea set不嬲都想试好耐,佢今次咁啱同Crabtree合作紧,所以价钱会贵啲,平日都要$638两位+10%,但如果你有恒生信用卡会有8折成个tea set就系咁靓😂,用个雀笼装住,打卡一流。平时啲下午茶多数三层,佢另外多咗一层就系装时令生果,咁你食完咁多甜野可以清下肠胃咸点多数系啲面包底,上边有唔同嘅配料,例如鸭肝同d鸡咁。咁多件我觉得鸭肝系最好食嘅甜品就系啲慕丝类嘅嘢多,其中我觉得粉红色个玫瑰荔枝忌廉系最好食呢个scone要赞下,上到嚟仲热辣辣,用毛巾包住又可以保温,啲cream好够硬,又够浓郁士多啤梨果酱就系正常嘢食咗两件都有啲饱饱地,要饮啖茶消济😙,下面呢个系喜马拉雅山香格里拉茶园,谂住难得嚟到梗系唔好试平时饮到𠮶啲茶,试吓啲特别野😌😌呢个有清清地,茶叶味都几香因为同crabtree合作,每一台食下午茶嘅客人都会收到一个纸袋,入边系佢嘅润手相,一张八五折券,仲有一个香水仔咁嘅嘢,冇得拣味道,但系两个人拎得一份都唔知点分😂不过望返个环境又真系几好,佢啲梳化又真系好阔落,仲好软熟😌😌枱同枱之间嘅距离好够,私隐好够另外,可以book枱嘅时候要

afternoon  tea  set

士多啤梨果酱就系正常嘢
scone

另外,可以book枱嘅时候要求窗边位,坐落会好舒服,望住过海同埋啲树食感觉一流😚😚
2021-02-09
用餐优惠