2021-05-19
今晚系即兴局,好想打边炉🍲又想食鸡煲🐔所以就拣咗依间已经开咗一段时间又非常近我屋企嘅米走鸡🤩听过依间米走鸡非常出名嘅芝士鸡煲好耐,今日终于可以试试咩料子🤪7:00准时到达,带埋靓女开始点餐😍黄金芝士或者火焰麻辣两款鸡煲,当然系拣黄金芝士啦🧀黄金芝士鸡煲🐔单单系颜色已经好吸引,鸡肉🐥芝士🧀洋葱碎🧅再加埋荐底嘅蔬菜🥬色彩缤纷,维和感十足💯加热后马上食得,第一次食芝士鸡煲,因为鸡同芝士都系我好喜爱嘅食物,两种喜爱嘅食物加埋一齐就= 非常喜爱🥰鸡肉新鲜👍🏻用咗两种芝士烹调🧀🧀唔需要点豉油都觉得好好味😋两个人食小份芝士鸡煲已经好饱饱🤪青岛啤酒🍻用嚟清一清口腔里面余下嘅芝士味道,又可以准备食火锅🍲加入清鸡汤,准备食火锅🍲特级雪花肥牛🥩虽然叫小份,但系都分量十足,单单睇肥牛嘅色泽同埋雪花嘅分布,就知道系靓牛🐮手打鲜墨鱼丸🦑真系弹牙到不得了!我一个人食咗三粒,食到唔停得口😆油麦菜🥬食完重口味,要食D新鲜蔬菜清清肠胃山药🥔加上鸡汤,今餐非常完美🥰
所以就拣咗依间已经开咗一段时间又非常近我屋企嘅米走鸡🤩
7:00准时到达,带埋靓女开始点餐😍
黄金芝士或者火焰麻辣两款鸡煲,当然系拣黄金芝士啦🧀
鸡肉新鲜👍🏻
用咗两种芝士烹调🧀🧀唔需要点豉油都觉得好好味😋
两个人食小份芝士鸡煲已经好饱饱🤪
加入清鸡汤,准备食火锅🍲
手打鲜墨鱼丸🦑真系弹牙到不得了!
我一个人食咗三粒,食到唔停得口😆
油麦菜🥬食完重口味,要食D新鲜蔬菜清清肠胃
山药🥔加上鸡汤,今餐非常完美🥰