2021-11-30
【尖沙咀】德美寿司位于尖沙咀厚福街嘅德美寿司,价钱亲民,料理款式多,又坐得舒服,非常适合同一班朋友嚟聚餐。今次我都唔执输,带埋几位朋友仔一齐嚟豪食。星期一7点30左右嚟到,基本上唔洗点等位。 ✨三文鱼、帆立贝刺身两款刺身都好肥美。✨海胆花之恋,海胆鲜甜美味,一次满足两个愿望。✨池鱼,新鲜,肉质爽口。✨秋刀鱼,秋天当造鱼鲜食材,呢个时候食到嘅秋刀特别肥美,唔点豉油食,更突出鱼油甘香之味。✨火炙左口鱼,油脂重,入口即溶。✨鹅肝寿司鹅肝煎至外脆内软,咬落口时鹅肝嘅油香迅间渗入整个口腔,系当晚最想encore嘅料理。✨牛油果软壳蟹卷牛油果新鲜而且系有少少油香味个只(唔系cheapcheap无味牛油果),软壳蟹好大件啊,有惊喜!✨日式煎饺子食𠮶时饺子皮已经有啲淋,味道正常,不过不失。✨土佐豆腐酥脆内嫩,都系不过不失。✨鳗鱼朴叶饭朴叶,系朴木嘅叶,有啲类似我哋嘅荷叶饭。呢个饭偏烂,因为个饭本身湿气重再加埋饭烂,出嚟嘅效果非常怪,我地咁多个都觉得唔好食。附送甜品系红豆糕。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🐱总分:✨✨✨✨✨✨✨(7/10)💰人均消费:$230📍地址:尖沙咀厚福街8号H8 5楼⋯
星期一7点30左右嚟到,基本上唔洗点等位。
✨三文鱼、帆立贝刺身
两款刺身都好肥美。
✨海胆花之恋,海胆鲜甜美味,一次满足两个愿望。
✨池鱼,新鲜,肉质爽口。
✨火炙左口鱼,油脂重,入口即溶。
✨鹅肝寿司
✨牛油果软壳蟹卷
✨日式煎饺子
食𠮶时饺子皮已经有啲淋,味道正常,不过不失。
✨土佐豆腐
酥脆内嫩,都系不过不失。
✨鳗鱼朴叶饭
朴叶,系朴木嘅叶,有啲类似我哋嘅荷叶饭。
附送甜品系红豆糕。
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
🐱总分:✨✨✨✨✨✨✨(7/10)
💰人均消费:$230
📍地址:尖沙咀厚福街8号H8 5楼