2022-03-30 22 浏览
我今日去到荃湾交收,顺便食埋晏昼,拣咗呢间有40年历史嘅荔记车仔面,应该系新装修嘅。装修餐牌好靓好新,竟然车仔面都有喇沙汤底选择,结果我就拣咗喇沙汤底,朋友就拣咗微辣汤底,𩠌方面就拣咗佢推介嘅猪手同埋牛筋腩,仲有炸鸡翼。牛筋腩我哋特登叫牛筋腩净食,谂住可以试真啲个酱汁,哗真系好正,牛筋同牛腩都炆得好淋,但系有冇散晒,酱汁就再好味啲。炸鸡翼即叫即炸,上枱嘅时候热辣辣,鸡翼爽脆又唔会太细只。叻沙汤底米线其中一个𩠌菜系炸腐皮猪肉卷,再次证明系即叫即炸,糖心蛋方面就有日式风味。小辣汤底米线其中一个𩠌菜系炸虾枣,口感弹牙,卤水食物方面叫咗两样——冬菇同猪大肠,猪大肠份量足料,卤水汁调校得好好,入味之余又唔会太咸。总结:诚意推介呢间喺荃湾阿茘车仔面,尤其是系对车仔面有要求嘅你。#车仔面 #回头率超高 #高质 #牛筋腩 #猪大肠 #糖心蛋 #减肥餐单 #甲壳素 #消脂抗脂片 #芦荟汁 #食住瘦不是梦 #不要去羡慕不要去妒忌 #系人都想瘦 #hongkongfoodie #荃湾美食 推介指数 🌟🌟🌟🌟🤩

牛筋腩

炸鸡
即叫即炸,上枱嘅时候热辣辣,鸡翼爽脆又唔会太细只。

叻沙汤底米线

小辣汤底米线