2023-06-27
最近无咁忙,终于可以同朋友去食Lunch. 天气咁热,坐低都系叫杯野饮先再慢慢拣野食.
我拣既系mocktail - ▪️ Love Fire $68 Lychee Syrup, Lychee Puree, Soda, Pineapple Juice由荔枝糖水,荔枝果蓉,梳打,菠萝汁制成。酸酸甜甜,加上梳打既汽泡,真系解渴又透心凉,而且生果既酸甜令到闷热既心情一扫而空,好适合而家天气,胃口即刻返哂黎!见到呢份Lunch Set 好抵食,所以就同朋友Share ▪️ Lunch set Seasonal Sashimi (4 kinds) 午市刺身盛四点配迷你乌冬$208$208 包括有汤,沙律,刺身盛四点仲有个迷你乌冬刺身盛四点: 总数8件刺身,4款不同刺身,每款2件. 有帆立贝,油甘鱼,三文鱼仲有牡丹虾,刺身件件够哂新鲜甜美, 而且仲系厚切.迷你乌冬: 一点都不迷你, 用上赞岐?稻庭乌冬. 够哂弹牙. 放埋左一边最后先食都无变淋哂.▫️季节时令烧鱼 $688当日时令主角系 - 金目鲷平时都有食开,不过多数系sashimi,今次就试下原条烧. 对比平时,少了一份sashimi 的油脂感. 但
我拣既系mocktail -
见到呢份Lunch Set 好抵食,所以就同朋友Share
$208 包括有汤,沙律,刺身盛四点仲有个迷你乌冬
▫️季节时令烧鱼 $688
当日时令主角系 - 金目鲷
平时都有食开,不过多数系sashimi,今次就试下原条烧. 对比平时,少了一份sashimi 的油脂感. 但鱼肉味更加浓郁.
▪️ Fried Tofu with Sea Urchin 海胆炸豆腐 $188
炸豆腐上面总共有2款不同既海胆 包括赤海胆 & 黄海胆
餐厅建议先由淡一点的海胆开始, 原因是由淡味一点开始,更容易食出海胆的鲜甜. 再食浓郁,可以食出强烈的对比.
炸豆腐,炸得外脆外软,Bite size 好岩我口味.
▫️ Sea Urchin Hand Roll 海胆手卷 $108
▪️ Chopped Fatty Tuna with Scallion Hand Roll 葱吞拿鱼腩蓉手卷 $98