2023-09-16
呢间餐厅嘅格调简单得来vibe又唔错,食物质素都好okay!不过假日嚟就预咗要等位了🥲1️⃣手工蔬菜汤(粟米汤)(+$12)虽然冇一粒粒嘅粟米,但饮落就会感受到由粟米蓉打成嘅汤,粟米味道非常浓郁,唔会好咸,仲有粟米嘅甜味,系落雨嘅季节或者冬天饮暖心嘅汤会觉得好舒服😚2️⃣椎茸意大利饭($78)菇嘅份量足够,而表面嘅菇有烤过,所以味道好香浓。另外意大利饭用菇嘅汁熬制,非常好食🥹再加上蔬菜粒,口感十足都足够, $78喺Cafe 算系超值。3️⃣虎虾红咖喱意粉($108)味道偏辣,但红咖喱相对上偏甜嘅咖喱~虎虾有煎香过,仲有虾膏,算大只,但只有三只,建议有四只嘅话两个人share就够分😆而意粉嘅软硬度适中,份量唔够意大利饭多,但都够食。📍总结:📌好欣赏只碟都好有质感,唔同碟有佢自己texture!唔系平时圆同滑嘅碟🤣📌系间会回头嘅餐厅👍🏻👍🏻
1️⃣手工蔬菜汤(粟米汤)(+$12)
2️⃣椎茸意大利饭($78)
3️⃣虎虾红咖喱意粉($108)
📍总结:
📌系间会回头嘅餐厅👍🏻👍🏻