2023-10-21 37 浏览
前排黎银座38食嘢都已经留意到呢间餐厅,今日终于有时间黎食😋😋同朋友两个人拣左个深海商务套餐,咁就唔使烦嗌乜好😆🥗被杂菜沙律surprised到,个沙律汁酸酸甜甜又带点儿辣,好似泰式酱汁,几开胃👍🏿是日南瓜忌廉汤都够味。🍣迷你刺身拼盘有三文鱼、海螺同甜虾,海螺肉质爽口,甜虾都好鲜甜。🦪西班牙 & 美国生蚝美国生蚝较清甜,西班牙生蚝则味道较浓,同埋好大只好饱满😆😋🪿煎脆皮鹅肝同朋友一致认为呢道菜系今日嘅mvp!鹅肝一啲都唔骚,而且块包脆得黎唔会过硬,所有嘢都恰到好处👍🏿👍🏿👍🏿🐄美国安格斯肉眼(五成熟)一上台震惊到我嘅眼球,块扒竟然比我手掌仲大块!🤣除左份量取胜,佢嘅味道都唔错,如果冇咁韧会再好啲🤣🍜深海海鲜拉面汤底系黑蒜油猪骨汤~拉面都几有咬口,只虾🦐肉质爽弹,味道正常。🍸西柚梳打 & 荔枝乌龙茶荔枝乌龙茶个茶味都几出,两杯饮品都唔会太甜,几好👍🏿整体而言,呢间餐厅嘅食物质素都唔错,环境布置都好适合情侣dating/朋友聚会😌不过冷气就稍微冻左啲,嘢食上台冇几耐就冻晒了,呢方面可以再改善下~

同朋友两个人拣左个深海商务套餐,咁就唔使烦嗌乜好😆

🍣迷你刺身拼盘
有三文鱼、海螺同甜虾,海螺肉质爽口,甜虾都好鲜甜。

🦪西班牙 & 美国生蚝
美国生蚝较清甜,西班牙生蚝则味道较浓,同埋好大只好饱满😆😋

🪿煎脆皮鹅肝

🐄美国安格斯肉眼(五成熟)

🍜深海海鲜拉面
汤底系黑蒜油猪骨汤~拉面都几有咬口,只
虾🦐肉质爽弹,味道正常。

🍸西柚梳打 & 荔枝乌龙茶
荔枝乌龙茶个茶味都几出,两杯饮品都唔会太甜,几好👍🏿

2023-10-18